FOTO: InfoBijeljina

I ove godine Ugljevički mališani će uz pomoć lokalne samouprave, koja ih je podržala sa više od 10.000 KM, učestovati na šestom po redu NTC /Nikola Tesla Centar/ kampu na Gučevu kod Loznice.

Načelnik Ugljevik Vasilije Perić organizovao je prijem i ispratio  31 mališana put Gučeva, uzrasta od šest do 12 godina.

Organizator kampa je ugledni profesor dr Ranko Rajević čije su metode valjanog učenja uveliko uvrštene i u nastavne programe fakulteta širom regiona i dijela Evropske unije.

Perić je poželio djeci lijep i ugodan boravak na NTC kampu koji je edukativan uz želju da stiču što više znanja ali i da uživaju u odličnom ambijentu planine Gučeva.

"Šesti put po redu ugljevički mališani imaju mogućnost da budu učesnici ovog edukativnog kampa koji vodi dr Ranko Rajević sa kojim imamo odličnu saradnju", rekao je Perić.

Govoreći o značaju ovog edukativnog kampa, Perić je naglasio da se svake godine daje značajna finansijska podrška te da će tako biti u narednom periodu jer su djeca najvažnija u radu lokalne samouprave.

"Važno je da djeca imaju i fizičke aktivnosti kao i edukacije a to NTC kamp pruža, i to će im značiti u njihovom odrastanju i životu", dodao je Perić.

Asisent na NTC kampu Mladen Stevanović iz Ugljevika rekao je da su polaznici kampa djeca uzrasta od šest do 12 godina i zahvalio načelniku opštine Ugljevik na podršci koja je prema njegovim riječima prisutna svih godina.

Stevanović je istakao da je cilj NTC kampa podsticanje razvoja znanja, vještina i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu možda usporeno razvijaju ili su sasvim zapostavljene kod mališana.

"Autor programa dr Ranko Rajević sa svojim NTC timom omogućiće djeci da uče kroz igru i istraživanje. Kamp omogućava djeci da upoznaju svijet oko sebe da unaprijede međusobnu komunikaciju, razvijaju istraživački duh i fizičke vještine. Sve se to postiže kroz NTC radionice, sportske poligone, učenjem o prirodi, priče uz logorsku vatru i drugo", rekao je Stevanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )