FOTO: null

Mališani Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“, njih 35, posjetilo je danas Veterinarsku stanicu Bijeljina, gdje su imali priliku da se upoznaju sa radom ove ustanove, njihovom opremom i zaposlenima.

Već na samom početku djeca su pokazala svoju radoznalost i oduševljenje. Dobrodošlicu im je priredio Sandro Mađarac, direktor Veterinarske stanice.

„Cilj je bio da se mališani upoznaju sa radom veterinara, prvenstveno sa načinom držanja i brige o životinjama. Mislim da je za djecu jako bitno da imaju ljubimca uz sebe. Dosta studija sam pročitao da oni utiču na razvoj mnogih karakteristika djece koji će kasnije da se ispolje u nekim kasnijim godinama, da vremenom stiču jednu vrstu odgovornosti, kako za sebe, tako i za tu životinju koju oni dobiju“, rekao je za InfoBijeljina Sandro Mađarac, direktor Veterinarske stanice Bijeljina. 

Mađarac dodaje da mu je jako drago da je veliki broj mališana došao i da su zainteresovani za ono čime se ova ustanova bavi. 

„Preporuka je da što više životinja bude uz djecu, da im obezbijedi zdrav i srećan razvoj u toku tih nekih godina kada im je najneophodniji. Djeca su danas imala priliku da vide ultrazvukom male štence na ženki rase „Kane korso“, te male mačiće, konja i magarca“, rekao je na kraju Mađarac. 

Ispred Dječijeg vrtića „Dragan i Zoran“ navode da su odmah po pozivu pristali da dođu u posjetu i nadaju se da će u narednom periodu biti još ovakvih aktivnosti, te da će ovo postati tradicija. 

„Ideja da posjetimo veterinarsku stanicu Bijeljina potekla je od doktora Sandra Mađarca. Mi smo se srdačno odazvali pozivu, a nadamo se da će ovo postati tradicija, da će mnogo djece imati priliku da dođe i da na očigledan primjer vide kako stručni ljudi vode računa o životinjama. Mnogo od njih već ima ljubimca kući, ali siguran sam da nisu imali priliku da do sada posjete veterinarsku stanicu i vide kako se veterinari brinu o njihovim ljubimcima“, rekao je za InfoBijeljina Goran Gašić, direktor vrtića „Dragan i Zoran“. 

Kroz ovu posjetu mališani su dobili jasniju sliku o veterinarima i njihovom poslu, a to je zaštita i spašavanje životinja. 

Veterinari su im poručili da se o životinjima treba brinuti jer su oni naši najodaniji prijatelji koji zaslužuju ljubav i brigu.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )