FOTO: null

Jedva čekam ponovno druženje“ riječi su male Nejre, koja je zajedno sa svojim drugarima iz Srebrenika, doputovala u Veliku Obarsku, da bi kroz sportske igre i druženje upoznala svoje vršnjake iz ove mjesne zajednice.

Zbog loših vremenskih uslova, sportska radionica je održana u maloj sali ove ljupke škole, ali to svakako, nije uticalo na radost i želju djece za upoznavanjem i pokazivanjem svojih sportskih vještina i umijeća. Učesnici su bili podijeljeni u dvije grupe, tzv. „Munje“ i „Lavovi“, te su navijački bodrili svoje drugare iz ekipe prilikom savladavanja poligona, koji je upravo za njih, postavio njihov današnji trener i njegovi pomoćnici, edukatori i volonteri. Nakon što je svaki član ekipe dobio priliku da savlada postavljeni poligon, slijedilo je povlačenje uža. A završni dio organizovan je kao karaoke show, na kojem su dječaci i djevojčice dobili priliku da otpjevaju svoje omiljene pjesme pred drugarima. Svrha koja je sve vrijeme prožimala sportska takmičenja, bila je djelovati na smanjenje predrasuda, pružiti djeci šansu da upoznaju svoje vršnjake iz ove opštine, te potaknuti saradnju među djecom, a sve ovo na jedan kvalitetan i zdrav način, odnosno kroz sport.

Učesnici na radionici su iskazali veliko zadovoljstvo kvalitetom organizovanja, ali i gostoprimstvom svojih vršnjaka iz Velike Obarske.

Dakle, današnje tmurno, sivo nebo i kiša nisu uspijeli da odnesu i osmijeh s lica naših mališana, koji su sa radošću i zadovoljstvom otišli svojim domovima.

Kao što je poznato, sportsku radionicu organizuju CER i UG „SOS“ u okviru projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“, a čiji je krajnji cilj doprinos demokratskoj stabilizaciji u Bosni i Hercegovini kroz edukaciju, kulturu i međuetničko druženje. Pomenuti projekat provodi se u okviru projekta „Dijalog za budućnost“ čiji je cilj stvaranje prostora za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje razumijevanja u cijeloj zemlji, promovisanje suživota i poštivanje različitosti; povećavanje učešća, svijesti i uticaja mladih u dijalogu o politikama vezanim za pitanja koja utiču na program razvoja i reforme u BiH; osiguravanje da obrazovanje podržava veću društvenu koheziju i da građani i zajednice ostvaruju zajedničke ciljeve u pogledu izgradnje suživota putem kulture.

Nastojeći da svojim radom doprinese unapređenju položaja mladih kroz promociju i zagovaranje pomirenja, tolerancije i stvaranje zdravog prostora za suživot u zajednici, CER i UG „SOS“ realizuju navedeni projekat od 21. aprila i provodiće ga do decembra ove godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )