FOTO: InfoBijeljina.com

Četrnaestogodišnjakinja iz Bijeljine Lana Benović, za nepune dvije godine, koliko se bavi atletikom, postigla je zapažene rezultate, od kojih je najznačajniji državni rekord u dvorani na 600 metara koje je istrčala za jedan minut i 42 sekunde.

Ova mlada atletičarka član je bijeljinskog Atletskog kluba "Akademac", a rezultati koje postiže pomalo imaju veze i sa genima jer potiče iz sportske porodice, u kojoj se majka Slavica godinama uspješno bavila atletikom, a otac Miroslav se i danas bavi ronjenjem. 

Lana je na manfestaciji u Bijeljini "Izbor sportiste godine" proglašena za najboljeg sportistu u kategoriji omladinki. 

"Želim da uđem u reprezentaciju, da trčim na velikim atletskim mitinzima, a u tome imam podršku porodice", kaže za Srnu mlada atletičarka. 

Lana priznaje da joj, uprkos brojnim medaljama i priznanjima koje je donosila sa svakog takmičenja iz zemlje i svijeta, posebno zadovoljstvo pričinjava upravo priznanje grada za najbolju omladinku u sportu. 

Malo je poznato da je Lana Benović već tri puta obarala dvoranske rekorde BiH na 600 metara u svim kategorijama, pa i u seniorskim, napominju u njenom klubu. 

Samo u 2018. godini ona je osvojila 17 medalja, od kojih osam zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih. 

Prema riječima predsjednika Atletskog kluba "Akademac" Živorada Sekulića, Lana je u martu osvojila dvije srebrne medalje na 2.000 metara na prvenstvima Republike Srpske i BiH. 

Od 1. aprila prošle godine i trke "Sjećanja", kada je osvojila zlatnu medalju na 400 metara u svojoj kategoriji i bronzanu u seniorskoj trci na 3.000 metara, nižu se, u veoma jakim konkurencijama, uspjeh za uspjehom, na opštinskim, republičkim i regionalnim takmičenjima. 

"Uvjereni smo da će Lana učestvovati na svim takmičenjima u zemlji i regionu, te nastaviti sa uspjesima. U klubu smo prezadovoljni jer smo se susreli sa rijetkim talentom", ističe Sekulić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )