FOTO: null

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović pozvao je danas sve politike subjekte u gradu na korektnu i fer političku kampanju za lokalne izbore 2. oktobra.

"Svjedoci smo da je kampanja počela prljavo i neprimjereno, što nikome ne treba, a najviše šteti našim sugrađanima", rekao je Maksimović nakon svečanosti potpisivanja memoranduma o korektnoj i fer kampanji.

U svečanom salonu Centra za kulturu u Bijeljini potpisivanju memoranduma, koji je Maksimović ponudio za više od 40 političkih učesnika na izborima, odazvali su se uglavnom nosioci lista iz koalicije "Bijeljina pobjeđuje" i niko iz politički suprotstavljene koalicije koja podržava kandidata za gradonačelnika Miću Mićića.

"Očekivao sam veći odziv, ali poziv ostaje otvoren i narednih dana. Ako politički subjekti ne žele da potpišu memorandum, pozivam ih da bar ne vode prljavu političku kampanju", rekao je Maksimović.

Od četiri kandidata za gradonačelnika Bijeljine memorandum su potpisala njih dvojica, dok se od 18 nezavisnih kandidata za gradske odbornike odazvao samo jedan.

Od 24 pozvane političke partije memorandum o korektnoj i fer političkoj kampanji potpisali su predstavnici SNSD, SRS "dr Vojislav Šešelj", Pokret "Uspješna Srpska", DNS, SP, SNS, Ujedinjena Srpska i Pokret za Semberiju.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )