FOTO: null

Kandidat za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima Zlatko Maksimović je, nakon petodnevnog boravka u italijanskoj pokrajini Verona, poručio da postoji rješenje za bijeljinsku deponiju i preduzeće "Eko-dep" i da ima zainteresovanih za i

Maksimović je upoznao predsjednika ove pokrajine Antonija Pastorelu o najvećim problemima Bijeljine, prije svega, neriješenog pitanja funkcionisanja "Eko-depa". 

On je istakao da je tokom boravka u ovoj italijanskoj pokrajini imao priliku da se informiše o radu tamošnje gradske deponije i načinu na koji se reciklira otpad u toj regiji koja obuhvata 98 opština. 

"Moji domaćini su izrazili veliko interesovanje za rad naše deponije. Oni su već upoznati o našoj sramoti i nesnosnom smradu koji dolazi sa deponije u centar grada i o lošem poslovanju `Eko-depa", rekao je Maksimović novinarima. 

On je naveo da deponija u Veroni više od 70 odsto otpada reciklira, a ostatak koristi za ugalj i proizvodnju električne energije. 

Maksimović je naveo da je imao susrete i sa nekoliko vodećih privrednika pokrajine Verone, te da su dogovorene još neke aktivnosti koje će biti realizovane nakon lokalnih izbora u BiH. 

"Rješenje za deponiju i preduzeće `Eko-dep` postoji i oni su zainteresovani da investiraju u Bijeljinu, da nađemo zajednički interes. Moj najveći interes, od oktobra kada preuzmemo lokalnu vlast, biće da se Bijeljinom ne šire neprijatni mirisi i da preduzeće `Eko-dep` postane likvidno i uspješno", rekao je Maksimović. 

On je poručio da Bijeljina mora imati uzore u većim i uspješnim gradovima. 

"Moja kampanja neće biti sastavljena od fraza i praznih obećanja, problemi su uočeni i oni će biti riješeni, kako svi tako i ovi gorući. Dakle, ako deponija širi neprijatne mirise, neće ih biti, jer rješenja postoje, a ova posjeta Veroni je samo jedan od primjera kako se problemi mogu rješavati", istakao je Maksimović. 

On je prenio želju predsjednika pokrajine Verona Antonija Pastorele da posjeta ovoj regiji bude ponovo realizovana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )