FOTO: null

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Zlatko Maksimović odbacio je sve navode koje je danas u vezi sa radom Doma zdravlja i njega kao direktora iznio gradonačelnik Mićo Mićić, poručivši da nije imao ni argumente, ni pravo da napadne najbolju zdravstvenu ustano

Maksimović je naveo da od septembra 2015. godine do danas Grad nije uplatio nijednu marku Domu zdravlja, reagujući time na Mićićeve optužbe da Dom zdravlja nije opravdao sredstva koja im je grad uplaćivao i da "nije za pohvalu" to što rukovodstvo Ustanove ističe da imaju više od tri miliona KM dobiti pošto nije riječ o profitnoj organizaciji, već o zdravstvenoj ustanovi. 

"Ovo nije ni prva, a vjerujem ni posljednja laž koju je trenutni gradonačelnik Mićo Mićić iznio o Domu zdravlja i meni lično, kao direktoru ove ustanove i kao narodnom poslaniku", rekao je Maksimović na vanrednoj konferenciji za novinare. 

Maksimović, koji je kandidat za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim izborima, ocijenio je da Mićić ne zna šta je bilans stanja, te je podsjetio da je ovu zdravstvenu ustanovu zatekao sa dva miliona KM u gubitku, a da je danas bilans stanja Doma zdravlja tri miliona KM u plusu. 

"To za mene i moje saradnike predstavlja najbolju reklamu, jer Dom zdravlja Bijeljina jeste moja lična karta", kaže Maksimović, naglasivši da je "Opština Bijeljina, kada ju je Mićić preuzeo, bila na nuli, a danas je u gubicima od skoro 50 miliona KM". 

Maksimović je pred novinarima dokumentovano odgovorio na svaku optužbu Mićića. "Netačno je da izlaske na hitne događaje plaća opština, optužuje me trenutni gradonačelnik, a pri tome ničim ne dokazuje. Ne dokazuje jer nema čime", rekao je Maksimović pokazavši dokument kojim Grad Bijeljina duguje Domu zdravlja više od 500.000 KM. 

Optužbu Mićića da revizorski izvještaj nije došao na Upravni odbor Doma zdravlja, Maksimović je dokumentima demantovao i potvrdio da je to obavljeno 14. novembra 2014. godine. 

"U tom revizorskom izvještaju, između ostalog, a suprotno optužbama trenutnog gradonačelnika, piše da Dom zdravlja prikazuje istinito, objektivno finansijsko stanje imovine i obaveza", rekao je Maksimović, navodeći još niz dokaza kojim je demantovao sve što je gradonačelnik iznio na današnjoj konferenciji za novinare. 

On kaže da sve ovo pokazuje i to da će "trenutni gradonačelnik voditi prljavu kampanju". "Moj stav, međutim, je da vodim `bijelu` kampanju, pozitivnu kampanju, ali, ukoliko neko krene `prljavo`, onda se mora odgovoriti", naveo je Maksimović. 

Prema njegovim riječima, ovakvo ponašanje gradonačelnika Bijeljine samo pokazuje njegovu nervozu, da gubi tlo pod nogama i da je nesiguran u sebe. 

"Sve to pokazuje da je njemu i lošim ljudima oko njega isteklo vrijeme, čega su oni već vjerovatno svjesni", poručio je Maksimović. 

Maksimović kaže da je činjenica da se bijeljinski SDS "odrodio" od stanovnika Bijeljine, ali da je to samo njihov problem. 

"Trenutni gradonačelnik je za mane rekao da sam politička prošlost otkako sam izašao iz SDS-a. Možda ja, sa svojim saradnicima, jesam politička prošlost za bijeljinski SDS, ali moji saradnici i ja smo, siguran sam, politička sadašnjost i budućnost ovog grada, Semberije i Republike Srpske", poručio je Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )