FOTO: null

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da je nedopustiv pokušaj kriminalizacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u vezi sa akcijom koju je 10. decembra provela Agenci

Podsjećajući da je MUP Srpske uvijek kada je to bilo potrebno asistirao u akcijama privođenja i pretresa koje provodi Sipa, Majkićeva je naglasila da prilikom akcije u Novom Gradu nije najavljeno da će pretresom tri lokacije biti obuhvaćen i prostor MUP-a. 

Ona je izjavila novinarima da MUP Srpske nikada nije odbio da dostavi potrebne informacije i dokumentaciju, o čemu svjedoče i najviše ocjene međunarodnih i domaćih istražilaca. 

Majkićeva je dodala da je posebno neobično što se radi o Policijskoj stanici u Novom Gradu koja je bila gađana i zapaljena za vrijeme rata. 

"Od MUP-a Republike Srpske neko pokušava da napravi kriminalnu organizaciju. E, to ne može. To je krivično djelo. Niko ne spori, kao što ni do sada nije sporio da se da sva raspoloživa dokumentacija za procese koji se vode protiv onih koji su počinili ratne zločine, ali to ne može biti `kaubojsko upadanje`", naglasila je Majkićeva. 

Prema njenim riječima, zamjenik direktora Sipe Đuro Knežević na sjednici Komisije rekao je da postoji izuzetna saradnja sa MUP-om Srpske i da nikada nije bilo nikakvih problema. 

Knežević je, dodala je Majkićeva, rekao da se čeka prijedlog MUP-a Srpske za unapređenje sporazuma o operativnoj saradnji i koordinaciji sa Sipom, kako bi on bio potpisan. 

"Nakon 10 godina vjerovatno svi ti sporazumi treba da budu obnovljeni. Prilika je pred nama. Vidjećemo kako će se završiti", rekla je Majkićeva pozivajući na smanjenje tenzija kako bi se stvari kao ove u Novom Gradu što rjeđe dešavale. 

Majkićeva je ocijenila da se zatvaranjem sjednica u parlamentu BiH kada se raspravlja o bezbjednosti šalje poruka javnosti. 

"Mi kao izabranici građana dužni smo da podijelimo sa njima sve ono što govori o opasnosti u ovoj zemlji za njihov život i rad", rekla je Majkićeva i dodala da ne vidi zašto je današnja sjednica Komisije za odbranu i bezbjednost bila zatvorena za javnost. 

Izrazivši žaljenje što sjednici ponovo nisu prisustvovali ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor Sipe Perica Stanić, Majkićeva je upozorila da od ubistva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u terorističkom napadu u Rajlovcu 18. novembra ništa nije učinjeno da se stvari počnu mijenjati. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )