FOTO: null

Strogi centar grada u mraku. Majevička i Njegoševa ulica u mraku su i bez ulične rasvjete već dvije godine. Izgradnja kanalizacione mreže je urađena, stubovi javne rasvjete su postavljeni, ali do danas ta rasvjeta nije proradila.

Poslednjih dana su nam se javljali brojni nezadovoljni mještani pomenutih ulica, koji su ogorčeni na ovakvo stanje. Nije im jasno kako je moguće da u današnje vrijeme žive u strogom centru grada, a da pri tom naveče ne mogu normalno šetati svojim ulicama, jer se ništa ne vidi. Strahuju i za svoju djecu, koju, kako kažu, ne smiju da puštaju u večernjim satima napolje. Takođe navode da ukoliko se u skorije vrijeme ne pristupi rješavanju njihovog problema, krenuće s pisanjem peticije, kako bi time pokušali uticati na ovo.

Redakcija portala InfoBijeljina je proteklih dana potražila odgovore u Elektro Bijeljini, ali i u Gradskoj upravi, pa vam u daljem tekstu donosimo i njihova saopštenja koja su nam izdali, na ime ovog problema. Pitali smo ih zbog čega još ravjeta u gore pomenutim ulicama nije počela raditi i šta je predviđeno u narednom periodu. 

- "Do sada se niko iz gradske uprave nije zvanično obraćao "Elektro-Bijeljini" sa zahtevom za izdavanje elektro-energetske saglasnosti za javnu rasvetu u ulicama Majevička i Njegoševa. Ukoliko nam stigne takav zahtev, mi ćemo ispoštovati potrebnu proceduru i nećemo praviti problem po tom pitanju.  Kao društveno odgovorno preduzeće,  mi se zalažemo da svi naši sugrađani imaju adekvatne uslove za život, pa tako i stanari pomenutih ulica", napominje Slobodan Đalamić, portparol ZEDP "Elektro-Bijeljina".


- "S tim u vezi, obavještavamo Vas da je u sklopu projekta izgradnje glavnog sekundarnog fekalnog kolektora br. 3 (GSFK 3) su izvedeni i elektro radovi tj. izgrađena je nova javna rasvjeta. Da bi se stekli uslovi da se rasvjeta priključi potrebno je pribaviti upotrebnu dozvolu za kompletan GSFK 3 projekat. U toku je izrada izvedbenog projekta koje vrši firma koja je i izvodila radove (d.o.o. „BUK Promet“). Po dobijanju upotrebne dozvole Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine će preduzeti sve  potrebne aktivnosti da se pomenuta javna rasvjeta priključi", navode iz Stambeno-komunalnog odjeljenja Gradske uprave Bijeljina.  

Nadamo se da će se u skorije vrijeme doći do rješenja ovog problema i da će gore pomenute ulice dobiti javnu rasvjetu. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )