FOTO: null

Mladi džudista Srbije Nemanja Majdov ponovo je pokazao da je jedan od najperspektivnijih takmičara u Evropi pošto je na kontinentalnom prvenstvu za juniore u Malagi došao do zlatne medalje u kategoriji do 81 kilogram.

Momak iz Istočnog Sarajeva, koji se takmiči za Crvenu zvezdu, tako je drugi put u karijeri došao do titule šampiona Evrope, a najbolji je bio i prije dvije godine u Bukureštu kada je njegov brat Stefan bio treći što je jedinstven slučaj. Do zlatne medalje došao je dosta ubjedljivo pobijedivši pet takmičara, a u velikom finalu savladao je Portugalca Anrija Egutidzea.

- Dvostruki šampion Evrope, samo Bog nas učini velikim ponovo. Mnogo sam želio da dođem do ovog zlata, dao sam sve od sebe i uspio sam. Drago mi je što sam se vratio na vrh - kazao je Majdov kojeg je do novog velikog uspjeha ponovo predvodio otac i trener Ljubiša.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu otvorio je pobjedom nad Estoncem Germanom Duranom, nakon toga je iponom savladao Nikitu Duinovsa iz Letonije u drugom kolu. Zahuktalog Majdova nije mogao da zaustavi ni Portugalac Žoao Martinjo koji je bio bronzani sa juniorskog prvenstva Evrope prošle godine. Njega je Majdov bacio na juko što je bilo dovoljno da izbori prolaz u polufinale. Tu je na njega naletio odlični Italijan Kristijan Parlati, ali ga je Majdov savladao vazarijem, a zatim i iponom što mu je donijelo borbu za zlato. U duelu koji je odlučivao o šampionskoj titulu nije bilo kalkulacije i došao je do nove najsjajnije medalje. Tako je još jednom potvrdio da je povreda ligamenata koljena, zbog koje je propustio prošlogodišnje prvenstvo, potpuno iza njega. Majdov je u Malagi još jednom potvrdio kvalitet i da mu je mjesto u vrhu međunarodne takmičarske džudo scene. Nakon pojedinačnih borbi Majdov se juče sa ostalim reprezentativcima Srbije borio u ekipnom takmičenju.

Zlato i za Petrovićevu

Pored Nemanje Majdova zlato za Srbiju osvojila je i Nadežda Petrović u kategoriji do 52 kilograma. Ona je u finalu pobijedila tursku takmičarku Irem Korkmaz. Odličje je još osvojila i Anja Obradović. Ona je došla do bronzane medalje pošto je u odlučujućoj borbi bila bolja od Italijanke Nađe Simeoli.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )