FOTO: null

Bivši predsjednik Upravnog odbora firme „Veteran SiM“ Ljubiša Lazić i direktor firme „Ćulum komerc“ D. Ć., obojica iz Bijeljine optuženi su da su zloupotrebom položaja ili ovlašćenja oštetili „Veteran SiM“ za oko 35.000 maraka.

Optužnicu protiv njih podiglo je bijeljinsko Okružno tužilaštvo koje ih tereti da su  krivična djela počinili od 2010. do 2012. godine prilikom prevoza ogrevnog drveta i isplatama raznih akontacija. Lazića terete da je nezakonito putem firme "Veteran SiM" obezbijedio prevoz ogrevnog drveta za firme "Gezo" i "VS Komerc", a da te usluge nikada nisu plaćene. 

Time je "Veteran SiM" oštetio za oko 10.698 maraka. Lazić je zatim tokom 2010. i 2013. godine sam sebi u više navrata isplatio ukupno 12.500 maraka akontacija, a da to ničim nije opravdao. 

Direktor "Ćulum komerc" D. Ć. optužen je da je izdao fakturu firmi "Veteran SiM" za uslugu prevoza ogrevnog drveta na iznos od 11.700 maraka, a znao je da usluga prevoza nije obavljena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )