FOTO: null

Magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na području Mrkonjić Grada, Doboja, Bijeljine, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Foče i Gacka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno,po mjestimično mokrim ili vlažnim i klizavim kolovozima.

U višim planinskim predjelima i preko prevoja ima poledice i mjestimično zaostalog snijega na kolovozu. Poledice ima i u nižim predjelima, na sjenovitim dijelovima puteva, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na dionici regionalnog puta Kneževo - Turbe u mjestu Ugar, zbog većeg odrona, saobraćaj se odvija otežano jednom kolovoznom trakom.

IZ AMS vozačima skreću pažnju na opreznu i sporiju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila, čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - entitetska granica (Ugar) u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na putu Vukosavlje , na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne od 7.00 do 13.00 časova.

U Federaciji BiH magla smanjuje vidljivost na manje od 30 metara na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )