FOTO: srpskainfo.com

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će 322 mlada policajca koja su završila školovanje i obuku na Policijskoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) naredne sedmice biti raspoređena širom Srpske da rade policijske poslove i brinu o bezbjednosti Republike i njenih građana.


Nakon svečane promocije 322 kadeta 20. klase Policijske akademije u Zalužanima kod Banjaluke, Lukač je rekao da se sa mladim policajcima dobija novi potencijal i snaga u MUP-u.

On je istakao da je istovremeno počelo školovanje nove klase u kojoj su 334 kadeta.

"Nadamo se da ćemo za 13 i po mjeseci, koliko traje školovanje i obuka, i njih promovisati i da će položiti svečanu zakletvu kao što su danas uradili polaznici 20. klase", dodao je Lukač.

On je podsjetio da su Centar za obuku u Zalužanima počeli da uređuju prije nekoliko godina zahvaljujući Vladi Srpske na čelu sa Željkom Cvijanović, a da nastavljaju da rade i grade uz pomoć aktuelnog predsjednika Vlade Radovana Viškovića.

Prema njegovim riječima, na proljeće će početi gradnja nove zgrade Policijske akademije koja će biti u sklopu Centra za obuku.

"Biće to veoma lijep objekat u kojem ćemo školovati nove generacije policajaca, omogućiti im da imaju bolje uslove nego njihovi prethodnici, da bude što veći broj policajaca koji će čuvati naše građane i braniti Srpsku od onih koji putem organizovanog kriminala, terorizma ili na drugi način pokušaju da ugroze naše vrijednosti i način na koji smo odlučili da živimo", kaže Lukač.

Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku - Policijske akademije MUP-a Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )