FOTO: null

Nakon što su pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili pet pripadnika Specijalne policije RS zbog sumnje da su opljačkali blindirano vozilo Sector Securityja i odnijeli 600.000 KM, u zgradi Vlade RS održana je pres konferencija na kojoj je govorio minist

Kako je potvrdio, u razbojništvu i pljački na autoputu Banjaluka - Gradiška učestvovali su specijalci MUP-a RS. Kako N1 saznaje, vođa kriminalne grupe je Vladan Malić (1982).

"Od sedam uhapšenih, pet ih je iz Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je Lukač. 

Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost u Specijalnom tužilaštvu RS Darko Ilić kaže da je u pitanju je organizovani kriminal.

"Obezbijeđeni su dokazi i protiv pet osoba bit će donesene mjere pritvora dok će se dvije osobe braniti sa slobode", kazao je Ilić.

On je dodao da u filmskoj pljački nije korišteno oružje MUP-a RS. Ministar Dragan Lukač kazao je da je njegova ostavka na raspolaganju, ali da odgovornost za krivično djelo snosi počinitelj.

Kako su naveli na današnjoj press konferenciji, u istrazi su učestvovali i ostali pripadnici Specijalne jedinice policije RS.

Pljačka se dogodila 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka - Gradiška, kod Cerovljana. Tokom pljačke, više naoružanih i maskiranih osoba presrelo je blindirano vozilo kompanije “Sector Security”, a u razmjeni vatre korišteni su pištolji, automatske puške i zolja. Ranjen je pripadnik osiguranja Đurađ Bajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )