FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je za ,,Glas Srpske,, da je ponosan i prezadovoljan obezbjeđenjem dvodnevne investiciono-razvojne konferencije ,,Srebrenica 2015,, ocijenivši da je policija RS odlično obavila svoj posao.

Konferenciji, koja je održana u srijedu i četvrtak, pored bankara i investitora, prisustvovali su najviši zvaničnici RS i BiH i srpski premijer Aleksandar Vučić, koji je tokom julske posjete Srebrenici brutalno napadnut i jedva izbjegao linč.

- Konferencija je protekla u najboljem redu, bez ikakvih propusta i bez ijednog incidenta ili bilo kakvog problema - rekao je Lukač.

Dodao je da je sve aktivnosti vodio Centar javne bezbjednosti Bijeljina, a u obezbjeđenju skupa su učestvovali i Specijalna jedinica za podršku MUP-a RS i Helikopterski servis RS u čijim su helikopterima bili specijalci spremni da reaguju u svakom momentu i druge strukture MUP-a RS. Na pitanje koliko je policajaca bilo angažovano, Lukač je kazao "dovoljno što je pokazano i dokazano na terenu".

- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović se interesovao za to ko obezbjeđuje konferenciju, a poslije njenog završetka mi je rekao da je policija RS ovaj posao uradila profesionalno, korektno i da nije bilo nikakvih primjedbi - rekao je Lukač navodeći da su pripreme za obezbjeđenje skupa trajale petnaestak dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )