FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je danas u Banjaluci kadetima nove klase Policijske akademije da je njihov osnovni zadatak da budu na usluzi građanima, da štite Republiku Srpsku, BiH, Ustav i zakone.

Lukač je naveo da je od prijavljenih 1.055 izabran 131 kandidat, od čega je osam kadeta Policije Brčko distrikta, za koje vjeruje da će svojim zalaganjem u školovanju potvrditi da su najbolji.

On je kadetima poručio da trebaju biti ponosni na činjenicu da su izabrani, a ostali da budu ponosni na buduće rezultate mladih policajaca.

Lukač je naglasio da je policiji Srpske potreban mlad kadar, te podsjetio da je određenim zakonskim izmjenama omogućeno brže penzionisanje policajaca i školovanje novog kadra.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman rekao je da je ova klasa najveća koja se školuje na Policijskoj akademiji od njenog osnivanja.

On je naveo da će obuka trajati 13 mjeseci kroz koje će polaznici osim teorijskog dijela i stručnih vještina imati i specijalističko i stručno usavršavanje.

"Kadeti koji uspješno polože stručni ispit biće raspoređeni kao pripravnici u MUP-u", rekao je Šikman.

Pozdravljanju kadeta prisustvovali su i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i šef Policije brčko distrikta Goran Pisić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )