FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da nadležne institucije u Srpskoj imaju dobre rezultate u borbi protiv nedozvoljene trgovine oružjem, ali i svih vidova kriminala.

"Na ovim prostorima viškovi noružanja dostupni su mnogim kriminalnim grupama koje ga preprodaju, ali uprkos tome imamo dobar rezultat u borbi protiv nelegalne trgovine oružjem", rekao je novinarima Lukač, nakon što je otvorio trodnevnu radionicu o temi "Borba protiv nedozvoljene trgovine oružjem". 

Lukač je naglasio da je u BiH veoma prisutan problem nedozvoljene trgovine oružjem. 

"Iako se suočavamo sa ovim problemom, u padu je broj počinjenih krivičnih djela nedozvoljene trgovine oružjem. U 2014. godini je bilo 319 krivičnih djela ilegalnog posjedovanja naoružanja, dok ih je u 2013. bilo 400", dodao je Lukač. 

On je ocijenio kao dobru saradnju institucija Republike Srpske sa ministarstvima unutrašnjih poslova evropskih zemalja u borbi protiv nelegalne trgovine oružjem. 

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske /MUP/ Mihael Šprajc rekao je da se evropske zemlje suočavaju sa problem nedozvoljene trgovine oružjem. 

"Taj problem je posebno izražen u zemljama bivše Jugoslavije zbog ratnih sukoba iza kojih su ostali viškovi naoružanja. Zbog toga mora da bude nastavljena borba protiv ovog vida kriminala, a dosadašnji rezlutati su veoma dobri", rekao je Šprajc. 

Radionici, koju su organizovali MUP Srpske i Instrument Evropske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija /TAIEKS/, prisustvuju predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Hrvatske, Francuske, Danske, Litvanije i Švedske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )