FOTO: srpskainfo.com

U trenutku kada je kao v.d. generalnog direktora Elektroprivrede RS podnio krivične prijave protiv rukovodstva RiTE „Ugljevik“, Luka Petrović je doputovao upravo u Ugljevik.

Petrović je, u ulozi generalnog sekretara SNSD, održao sastanak sa Opštinskim odborom stranke. Kako je na svom Fejsbuk profilu objavio lokalni SNSD, na obostrano zadovoljstvo analizirani su rezultati sa proteklih izbora, definisani sljedeći zadaci i ciljevi za naredni period.

– U vrlo teškom političkom okruženju i atmosferi uspjeli ste ostvariti odlične rezultate; dati poslanika u Narodnu skupštinu RS, to je za svaku pohvalu. OO SNSD Ugljevik daje primjer i zadaću ostalim opštinskim i gradskim odborima – naveo je Petrović.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Ugljevik i novi poslanik u Narodnoj skupštini RS Milutin Tasovac naveo je da je ovakav rezultat u Ugljeviku postignut zahvaljujući „divovskoj borbi svih iskrenih aktivista SNSD, za koje će se boriti i predstavljati ih u NS RS, kao i sve građane Republike Srpske“.

Kako je Spskainfo objavila, Petrović je podnio krivičnu prijavu protiv v.d. direktora Rudnika i termoelektrane „Ugljevik“ Čedomira Stojanovića, koji je tek prije oko mjesec dana imenovan na tu funkciju. Stojanović je, dodajmo, nakon raskola u DNS podržao Nedeljka Čubrilovića.

Kako nam je rečeno u Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, navodeći inicijale, Petrović je podnio krivičnu prijavu protiv četiri osobe: Č.S, M.T, D.M. i Ž.N.

U javnosti se spekuliše da su neki od preostale trojice funkcioneri SNSD od kojih su neki danas bili za istim stolom s Petrovićem prilikom njegove stanačke posjete Ugljeviku. Navodno je M.T. pomenuti narodni poslanik i predsjednik Opštinskog odbora SNSD Milutin Tasovac. On je trenutno na funkciji Izvršnog direktora za proizvodnju električne energije i razvoj RiTE „Ugljevik“.

Prema istom izvoru, Dragan Miljanović je D.M. i riječ je o smijenjenom direktoru Termoelektrane, dok je Ž.N. navodno Žarko Novaković, koji je prošle sedmice postavljen za direktora Termoelektrane. Novaković je bio predsjednik Izbornog štaba OO SNSD Ugljevik i aktuelni je odbornik ove stranke u Skupštini Ugljevika. Spekuliše se da je cilj ove čistke da na čelo RiTE „Ugljevik“ dođe neko od kadrova SNSD odanih Luki Petroviću.

Između ostalih, sastanku SNSD Ugljevik prisustvovao je i Žiko Krunić, bivši direktor RiTE „Ugljevik“, koji je podnio ostavku  2015. u kontekstu koalicionog sporazuma SNSD sa DNS. Naslijedio ga je upravo kadar DNS iz Bijeljine Mile Stevanović, kojeg je već u februaru 2016. zamijenio Đorđe Popović.

Međutim, Nadzorni odbor je nedavno razriješio Popovića, bliskog predsjedniku DNS Marku Paviću, u sklopu smjene kadrova te stranke, koje je lider SNSD Milorad Dodik optužio da su „mangupi“ koji su radili za opoziciju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )