FOTO: null

Fudbaleri Mančester Sitija u polufinalu Lige šampiona igraće protiv Real Madrida, dok će Atletiko na megdan Bajernu iz Minhena, odlučeno je žrebom u Nionu.

Parove je izvlačio nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković, osvajač Lige šampiona sa Interom 2010. godine.

Prvi mecevi polufinala na programu su 26. i 27. aprila, a revanši 3. i 4. maja.

Na prvi pogled, Real je prošao najbolje, mada je Siti pokazao da se ne šali u četvrtfinalu kada je eliminisao PSŽ. Takođe, i prošle sezone u istoj fazi takmičenja govorilo se da je Real sjajno prošao kada je izvukao Juventus, pa je na kraju torinski klub igrao u finalu. 

Sada će Manuel Pelegrini pokušati da iznenadi svoj bivši klub Real, koji je do sada izbacio Romu i Volfsburg. Ipak, ’kraljevski’ klub neporažen je u prethodnih osam utakmica sa engleskim timovima, uz tri uzastopne pobede. 

Jedini prethodni sudar Sitija i Reala dogodio se u sezoni 2012/2013. u grupnoj fazi – Real je kod kuće slavio 3:2, a na Istlendsu je bilo 1:1 

Bajern je ’preživeo’ baš Juventus, onda je izbacio i Benfiku, a sada će igrati sa ekipom Dijega Simeonea, koja je napravila veliko iznenađenje i eliminisala je Barselonu. 

“Atletiko je pokazao snagu u mečevima sa Barselonom, moramo da zadržimo maksimalnu koncentraciju“, napisao je na Tviteru centarfor Bavaraca Robert Levandovski. 

Bajern i Atletiko jedini put u LŠ sastali su se u finalu 1974. godine – posle remija 1:1, Bajern je u reprizi slavio sa 4:0. Iako su ’Jorgandžije’ težak protivnik, trener Bajerna Pep Gvardiola verovatno je srećan što je izbegao svoj budući klub Mančester siti. 

Već su počele i prve prognoze, pa tako Rio Ferdinand predviđa reprizu finala iz 2014. godine i madridski derbi Real – Atletiko. Finale je na programu 28. maja na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )