FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su u revanš utakmici trećeg kola baraža za plasman u Ligu Evrope od Malatije 1:0, ali su zahvaljujući trijumfu u prvom meču u Beogradu 3:1 prošli u baraž.

Crno-bijeli ni izbliza nisu odigrali kao prije nedelju dana u Humskoj, ali ni turski tim nije oduševio, a do jedinog pogotka stigao je zahvaljujući katastrofalnoj grešci defanzivaca srpskog tima i Vladimira Stojkovića.

Malatija je povela već u 7. minutu pogotkom makedonskog reprezentativca Adisa Jahovića, međutim, u nastavku utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja i tim Savo Miloševića je obezbjedio mjesto u poslednjem kolu kvalifikacija.  

Partizan nije ličio na tim koji je u Humskoj dominirao od prvog do poslednjeg minuta i posle koga su navijači crno-bijelih i te kako poletjeli smatrajući da konačno imaju tim koji može, prije svega, da prekine dominaciju Crvene zvezde.

Ipak, Beograđani su u Malatiji odigrali ispod svakog očekivanja, nije bilo ideje u napadu, a prelaznu ocjenu zaslužuje defanzivna linija koja je i pored kiksa kod jedinog gola u većem dijelu utakmice sasvim korektno odradila posao.

Partizan je preko Sadika imao dobre šanse u nadoknadi prvog i drugog poluvremena, ali nigerijski napadač je nastavio sa promašajima.

Malatija je do drugog pogotka mogla u 77. minutu kada se Stojković iskupio za grešku sa starta meča. U finišu utakmice bilo je uzbudljivo pred oba gola, Asano je bio u dobroj poziciji, ali rezultat se nije mijenjao.

Partizan će se u baražu sastati sa pobjednikom dvomeča Aris - Molde (prvi duel 0:3). Prvi meč će biti odigran 22. avgusta u Beogradu.

Crno-bijeli su poslednji put u grupnoj fazi Lige Evrope igrali u sezoni 2017/18. kada su u 1/16 finala poraženi od Viktorije Plzen (1:1, 0:2).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )