FOTO: InfoBijeljina.com

Odbornici Skupštine opštine Lopare usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 2.600.000 KM ili 90 odsto od plana.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je kao najbitniju tačku dnevnog reda istakao odluku o dodjeli 13 placeva za porodice čije su kuće oštećene u klizištima.

"Opština Lopare je za pomenute porodice obezbijedila placeve prosječne površine 250 metara kvadratnih na kojima će biti građeni stambeni objekti", naveo je Savić.

On je dodao da su odbornici usvojili zoning plan područja posebne namjene sportsko-rekreativnog centra "Busija".

"Ovaj plan je osnova za buduću izgradnju ovog turističkog kompleksa. Opština Lopare je to završila u predviđenom roku", rekao je Savić.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić rekao je da je jednoglasno usvojena odluka o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod".

Ristić je dodao da je donesena odluka o usklađivanju cijena komunalnih usluga, te da su porodice sa četvoro i više djece oslobođene sa 50 odsto od cijene usluga. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )