FOTO: null

Bogosluženjem uz pozdrave Hristos se rodi, u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama proslavljeno je rođenje Isusa Hrista - Božić.

Prazničnu liturgiju svetog Jovana Zlatoustog, služio je Protojerej-stavrofor Stevo Jović. Svetoj arhijerejskoj  liturgiji  koja se na Božić služi u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve, kao i molitvama u kojima se pominje događaj u vitlejemskoj pećini i smisao hrišćanske istine koja je tu rođena pre više od dva milenijuma, pridružili su se mnogobrojni vjernici sa područja opštine Lopare.

Ispred hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama sinoć  je, u prisustvu brojnih vjernika, obavljeno tradicionalno paljenje badnjaka uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.Svečanom paljenju badnjaka prisustvovao je veliki broj pravoslavnih vjernika ove majevičke opštine, među kojima i načelnik opštine Lopare dr Rado Savić.

Čestitam Božić svima koji proslavljaju ovaj veliki hrišćanski praznik i želim da ga provedu u zdravlju, miru i blagostanju, u porodici, među prijateljima i komšijama. Neka nam Božić donese sreću i radost, da kao i do sada njegujemo ljubav i toleranciju, rekao je u izjavi za InfoBijeljina načelnik dr Rado Savić.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )