FOTO: null

Povodom obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske, Svetog arhiđakona Stefana, načelnik opštine Lopare dr Rado Savić organizovao je sinoć u loparskom Centru za kulturu svečani prijem.

Na tradicionalnom prijemu okupili su se narodni poslanici, odbornici Skupštine opštine, predstavnici Boračke organizacije, predstavnici privrede i kulture, sportski radnici, građani regije i loparske opštine,kao i predstavnici medija...

Dr Rado Savić, načelnik opštine Lopare, pozdravljajući prisutne goste, podsjetio je kako je Republika Srpska stvorena, ističući da se ove godine navršavaju 24 godine njenog postojanja.

Ujedno ovo je bila prilika  da se  sumiraju i rezultati rada na području loparske opštine u toku protekle godine.

„ Protekla godina je bila u znaku rada na infrastrukturnim projektima, rekonstrukciji puteva i mostova, građenju stambenih objekata oštećenih i uništenih u majskim poplavama, a sve u cilju poboljšanja uslova života stanovnika loparske opštine,“  rekao je dr Savić. 

“Budžetom za 2016. godinu predviđeno je povećanje sredstava za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, kontinuirana briga o porodicama poginulih boraca i ratnih  vojnih invalida, kao i pomoć boračkoj populaciji ove opštine “, naglasio je dr Rado Savić.

Načelnik opštine Lopare je na kraju obraćanja prisutnima i pravoslavnim građanima RS poželio srećan najradosniji hrišćanski praznik – Božić i Pravoslavnu 2016. godinu.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )