FOTO: InfoBijeljina

U opštini Lopare je zahvaljujući pomoći dijaspore realizovano 12 investicionih projekata, koji donose radna mjesta, prihode i nove prilike za poslovnu saradnju, rekao je danas načelnik ove opštine Rado Savić.

On je na biznis forumu dijaspore rekao da su Lopare u regionu primjer dobre prakse povezivanja sa dijasporom, saopšteno je iz ove opštine.
 
"Lopare su opština sa velikom dijasporom i to su ljudi koji su pomogli svoj kraj kroz humanitarne projekte, donacije, povezivanje sa investitorima i direktnim ulaganjima u privredni razvoj", rekao je Savić.
 
On je podsjetio da je i vatrogasno vozilo u Loparama došlo od dijaspore, koja je pomogli rad Doma zdravlja i komunalnih službi.
 
"Svakog jula se okupljamo u Loparama i razgovaramo o novim projektima i prilikama za saradnju", rekao je Savić.
 
Na biznis forumu dijaspore, koje je organizovalo Udruženje "Naša perspektiva", uz podršku USAID projekta "Dijaspora invest", predstavljene su lokalne zajednice koje su postigle izuzetan uspjeh u mobilisanju kapaciteta svoje dijaspore u svijetu.
 
Osim opštine Lopare, na današnjem skupu su predstavljene pozitivne prakse grada Prijedora i Kantona Sarajevo.
 
Biznis forum dijaspore je otvorio američki ambasador u BiH Erik Nelson, a na skupu je učestvovalo više od 200 učesnika iz zemlje i svijeta.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )