FOTO: InfoBijeljina

U Loparama je danas predstavljeno 11 najboljih poslovnih ideja koje su razvili preduzetnici sa područja opština Ugljevik i Lopare kroz Inkubator poslovnih ideja u okviru Projekta zapošljavanja mladih.

U intenzivnom programu podrške za unapređenje preduzetničkih vještina u protekla tri mjeseca učestvovalo je 60 polaznika sa ovog područja. 

"Želimo da bude nastavljen ovaj projekat podrške preduzetnicima, posebno mladim ljudima, da pomogne i obuči sve koji imaju poslovnu ideju kako i da je ostvare i da dobiju novčani podsticaj", rekao je novinarima načelnik opštine Lopare Rado Savić. 

Prema njegovim riječima, za ovaj projekat je iz budžeta opštine Lopare izdvojeno 9.000 KM. 

Predstavnik opštine Ugljevik Radoslav Ostojić u izjavi za medije je istakao da je i ova lokalna zajednica izdvojila 9.000 KM za podršku preduzetništvu kroz ovaj program. 

"Nadamo se da ćemo veoma brzo sa privrednicima čije će ideje dobiti pozitivno mišljenje sklopiti ugovor i finansijski ih podržati", rekao je na prezentaciji u Loparama predstavnik projekta DŽenan Trbić. 

On je podsjetio da Projekat zapošljavanja mladih /YEP/ podržava Vlada Švajcarske i naveo da je do sada kroz Inkubator poslovnih ideja predstavljeno preko 600 preduzetničkih projekata u 32 lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Prezentacija poslovnih ideja održana je u Centru za kulturu i informaisanje u Loparama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )