FOTO: null

Svetosavska omladinska zajednica Eparhije zvorničko - tuzlanske u Loparama, u toku mjeseca decembra 2015. i januara 2016. godine, realizovali su akciju „Korpa milosrđa“ u saradnji sa trgovinskim objektima na području Lopara.

Aktivisti Svetosavske omladinske zajednice pomoć su dostavljali lično građanima, uglavnom starijim i teško pokretnim licima, a u tome su im pomagali lokalni sveštenici i OO Crvenog krsta.

„U korpama koje su bile postavljene u većini prodavnica u Loparama u toku božićnog posta građani Lopara i okolnih mjesta ostavljali su  darove u vidu trajne hrane i higijenskih sredstava, od kojih su aktivisti Svetosavske omladinske zajednice formirali tridesetak paketa pomoći,“ kaže  vjeroučitelj Boško Maksimović, predsjednik Svetosavske omladinske zajednice Lopare.

„Mi se toplo zahvaljujemo svima koji su pomogli ovu akciju, kako trgovinskim objektima, tako i građanima koji su prilagali svoje darove koliko su mogli, ali i svim ljudima koji su dijelili ovu pomoć često po veoma nepristupačnim terenima“, dodaje mladi Velibor Ivanović, aktivista Svetosavske omladinske zajednice.

Sledeća humanitarna aktivnost Svetosavske omladinske zajednice iz Lopara je realizacija akcije „Stari za mlade“, gdje će zajedno sa Dr Želimirom Neškovićem i osobljem Doma zdravlja i Centra za socijalni rad obići stare i bolesne građane, izvršiti osnovne ljekarske preglede, kao i podijeliti osnovnu medicinsku pomoć, uz pomoć Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, kao i uz pomoć Opštine Lopare.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )