FOTO: novosti.rs

Načelnik opštine Lopare, dr Rado Savić dobitnik je prestižne povelje za doprinos razvoja preduzetništva, agroprivrede,turizma i kulture zapadnog Balkana na Šestoj Međunarodnoj agrobiznis konferenciji „MAK 2019“ koja se održava od 25. do 27.januara u hotelu „Grand“ na Kopaoniku.

Dr Savić kaže za „Novosti“ da je „ovo veliki dan i priznanje, ne samo za njega, već i za opštinu Lopare i turizma na Majevici, koji ima i te kako mjesto na turističkoj mapi Evrope“.

U ime organizatora Marija Jovičić rekla je da je centralna tema ovogodišnje naučne konferencije „Evropski put-put uspjeha“ a slogan „Uvijek na vrhu“.

-Cilj ovogodišnje naučne konferencije je da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške izvozu na tržište Ruske Federacije i priključenju Srbije u EU, u skladu sa pregovaračkim poglavljem 11, 12 i 13 a to su poljoprivreda i ruralni razvoj, veterinarksa i fitosanitarna politika i ribarstvo - rekla je Jovičićeva.

Ona je navela da su ove godine učesnici iz Crne Gore, Albanije, Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Republike Srpske.

Ove godine Republiku Srpsku predstava opština Lopare a do sada su učesnici bili iz Banjaluke, Trebinja i Bijeljine.

laureata dobitnici su povelje „Dolina vijekova, kraljeva i jorgovana“.

Organozatori konferencije su grad Kraljevo, Nacionalno-naučni poslovni centar „Gegula“, Balkanski naučni centar Ruske akademije prirodnih nauka „Beograd“ a generalni pokrovotelji konferencije su: Ministratsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ministarstvo za Evropske integracije Republike Srbije i Privredna komora Srbije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )