FOTO: InfoBijeljina.com

Boračka organizacija opštine Lopare danas je obilježila krsnu slavu - Mitrovdan, služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske i polaganjem cvijeća na centralno spomen-obilježje, te služenjem liturgije i lomljenjem slavskog kolača u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Lopara Risto Radić podsjetio je da se danas obilježava i 26 godina od osnivanja Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske. 

"Brigada je branila srpski narod na majevičkom ratištu i bila je jedna je od najbrojnijih u Istočno-bosanskom korpusu Vojske Republike Srpske - imala je šest bataljona. Nažalost, poginula su 182 vojnika, a ranjeno je više od 400", rekao je Radić o brigadi. 

Radić je podsjetio da je opština Lopare, na obilježavanju 25 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske, dobila zlatnu značku za doprinos boračkoj populaciji. 

Načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je borcima krsnu slavu i Dan osnivanja Treće majevičke brigade Vojske Republike Srpske, uz napomenu da lokalna uprava podržava rad Boračke organizacije, što će činiti i u narednom periodu. 

"Zlatna značka koju smo dobili na ovogodišnjem Forumu boraca obavezuje nas i podstiče da ulažemo više napora i još snažnije u narednom periodu dajemo podršku Boračkoj organizaciji, ali i boračkoj populaciji uopšte", rekao je Savić novinarima. 

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Loparama su poginula 242 borca, a 813 ih je ranjeno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )