FOTO: InfoBijeljina

Biljanu Simić iz Lopara, zla kob prati od djetinjstva. Ožiljke nosi iz prvog braka u kojem je trpjela fizičko nasilje, a drugog supruga je izgubila nesrećnim slučajem, samo 12 dana nakon porođaja.

Skromni dom je sve što želi samohrana majka dvije djevojčice, četrnaestogodišnje Raje i sedmogodišnje Ljiljane. 
 
Da bi pomogli ovoj porodici, Udruženje “Žene Milinog Sela” pokrenulo je akciju za izgradnju kuće samohranoj majci,koja sa dvije kćerke živi kao podstanar. 
 
Tridesesedmogodišnja Biljana Simić do sada osim ljubavi i zaštite nije imala mnogo da pruži svojim kćerkama. Ipak vjeruje u dobre i humane ljude.

„Pomogao mi je načelnik Opštine Lopare Rado Savić. Zahvaljujući njemu dobila sam posao u preduzeću „Termal“. Do tada sam radila na nadnicu, pospremala kuće, namirivala tuđu stoku. Nijednog posla se ne stidim. Važno je samo da djeca imaju šta da pojedu i da su u toploj sobi. Jedina želja mi je da mi kćeri budu zdrave ali i da imamo i svoj krov nad glavom. Jer ovako je teško, što  zaradim dam na kiriju i režije“, kaže za InfoBijeljina majka Biljana. 
 
Stalno mijenjanje adresa i život u tuđim kućama je ono što od malena pamte ove djevojčice. Želje su im skromne.
 
„Samo da imamo svoju sobu i krevetiće na sprat. Da se stalno ne selimo“, kaže Biljanina mlađa kćerka Ljiljana. 
 
Na apel Udruženja “Žene Milinog Sela” među prvima se odazvao Cvjetko Ristić iz Lopara, koji godinama živi i radi u Švajcarskoj. Ovoj porodici je poklonio plac za kuću u loparskom selu Lipovice.  
 
„Naše malo, nekada drugome znači mnogo. Srećan sam što mogu da pomognem ovoj porodici. Nadam se da će se na mene ugledati i drugi, kako bi ova porodica stekla svoj vlastiti krov nad glavom“, kaže za InfoBijeljina ovaj Loparac.



Članice  iz Udruženja “Žene Milinog Sela”, njih 17, do sada su prikupile sredstva kojima su izgrađene tri kuće ugroženim porodicama.
 
U svim dosadašnjim akcijama učestvovala je i Vlada RS, Opština Lopare ali i brojna preduzeća sa ove regije, pa se predsjednica Zorica Dokić  nada da će i ovu akciju podržati brojni, humani ljudi.
 
„Pokrenuli smo i humantarni broj 17055 koji će biti aktivan naredna tri mjeseca. Opština Lopare je obećala da će riješiti infrastrukturu, priključak za struju, vodu i kanalizaciju“, kaže Dokićeva. 
 
Biljana i njene djevojčice nadaju se da će, uz pomoć dobrih ljudi, useliti u svoju kuću. Iako život nije bio darežljiv prema njima, nisu izgubile nadu i vjeru u bolju budućnost.  
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )