FOTO: null

Na redovnoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini danas je usvojen plan rada zimske službe za šta je u budžetu planirano 180.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da su za zimsko održavanje gradskih ulica i za seoska područja izabrana dva preduzeća, "Bijeljina putevi" i "Buk promet", kako bi se čišćenje snijega vršilo efikasno i istovremeno na cijelom području. 

On je najavio da će po potrebi biti angažovano i gradsko komunalno preduzeće za čišćenje snijega sa trgova. 

Na današnjoj sjednici Gradski štab za vanredne situacije usvojio je Plan aktivnosti na sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od većih snježnih padavina i snijega od interesa za Republiku Srpsku i izvještaj o realizaciji mjera i zadataka koji proizilaze iz godišnjih planova Vlade Republike Srpske za odbranu od poplava i zaštitu i spasavanje od požara. 

Šef gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu Drago Ristić rekao je novinarima da je Bijeljina potencijalno najugroženija od poplava. 

On je ocijenio da je pripravnost gradskih službi za odbranu od poplava poboljšana u odnosu na raniji period, organizaciono i materijalno, te da su jedinice civilne zaštite materijalno i formacijski osnažene i bolje obučene. 

Prema njegovim riječima, to ipak nije dovoljno za katastrofalne poplave kakve su prošle godine pogodile region, zbog čega je izrađen četvorogodišnji plan razvoja civilne zaštite koji zahtijeva ulaganje od 630.000 KM. 

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini raspravljalo se i o mogućoj migrantskoj krizi u BiH. 

Gradonačelnik Mićić istakao je da Bijeljina nema smještajnih kapaciteta za zbrinjavanje izbjeglica, ali da na neki način može pomoći u obezbjeđivanju transporta, prenoćišta i registracije ljudi koji se kreću ka EU. 

On je rekao da su predstavnici gradske civilne zaštite boravili na graničnim prelazima u zemljama regiona kako bi sagledali način postupanja sa migrantima. 

Prema njegovim riječima, Bijeljina u slučaju potrebe može da obezbijedi autobuse za prevoz migranata i dvije lokacije za kratkotrajan boravak ljudi, a registracija bi se obavljala već na graničnom prelazu Rača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )