FOTO: null

Ljubo Petrović (63), po zanimanju automehaničar, već 21 godinu popravlja motorne pile. Njegova radnja, koja se nalazi u Ulici Stefana Dečanskog, na koridoru, na izlaznoj saobraćajnici prema Brčkom, poznata je skoro svakom Bijeljincu.

Nema kuće iz koje neko nije došao u Ljubinu radnju da popravi neku mašinu ili alatku. Ljubo je od prije nekoliko mjeseci u penziji, ali ga zdravlje dobro služi, a voli i da puno radi. Kaže da se ne može ni nabrojati koliko je u protekle dvije decenije popravio motornih pila, kosačica za travu, agregata, vibro – žaba, „Tomosovih“ motora, raznih trimera i drugih mašina za domaćinstvo.

Petrović kaže da je 21 godinu radio i u državnom preduzeću, bivšoj „Mladosti“, fabrici savitljivih cijevi i vratila, koja je kasnije preimenovana u „Panafleks“.

„Na motornim pilama često se kvare klipovi, karike, membrane na karburatoru. Popravke koštaju od  dvadesetak do 70 KM, zavisno od kvara“.

Ljubo kaže da su njegove mušterije zadovoljne, jer, njegov princip je ovakav, uvijek sebe stavlja u poziciju mušterije koji je donio nešto majstoru na popravku.

„Najvažnije je pošteno raditi i meni se to uvijek vratilo dobrim, u onom najpozitivnijem smislu. Posla imam dovoljno. Tokom ljeta angažujem i po šest do sedam radnika na popravkama mašina i alatki, a u zimskom periodu uglavnom rade po tri do četiri majstora. Samo da zdravlje posluži. Za posao ne brinem“, kaže Ljubo Petrović za portal InfoBijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )