FOTO: null

Najugroženiji učesnici u saobraćaju su motociklisti, a rizik da će poginuti u saobraćajnoj nesreći 45 puta je veći u odnosu na vozače automobila, smatraju stručnjaci. Uz lijepo vrijeme povećava se broj motociklista, ali i opasnost na putu.

„Motociklista stradao“, „Teško povrijeđen vozač motora“, „Motociklisti najugroženiji“, „Teške povrede zadobio moticiklista“...

Ovakvi i slični naslovi pune crnu hroniku. I to s razlogom. Samo na području Bijeljine za protekla četiri mjeseca u saobraćajnim nezgodama povrijeđeno je pet motociklista i i devet biciklista.

Iz PU Bijeljina za portal InfoBijeljina rečeno je da, srećom, u tim udesima nije bilo smrtnog ishoda. 

Kaciga glavu čuva, ali i maksimalan oprez, kažu stručnjaci.

Iz Agencije za bezbjednost saobraćaja ističu da su veliki problemi loša putna infrastruktura, nedostatak znakova na putevima i loša oprema koja se prodaje na slobodnom tržištu.

Tokom ljeta povećan je broj i saobraćajnih nezgoda u kojim učestvuju motociklisti i biciklisti, ali je povećan i broj smrtnih ishoda. 

Zato nadležne službe apeluju na oprez, poštovanje ograničenosti brzine i kvalitetna oprema.

Adrenalin, brzina, rivalitet sa vozačima putničkih automobila i zvuk koji budi strast kod vozača dvotočkaša su, kažu oni što voze, neprocjenjivi. 

Mi dodajemo: Neprocjenjiv je ljudski život!


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )