FOTO: null

Beograd - Prošla su tri kvalifikaciona ciklusa u kojima je reprezentacija Srbije u ranoj fazi gubila šansu za plasman na veliko takmičenje.

Sada, na polovini puta do Rusije, "orlovi" zauzimaju prvo mjesto, doduše sa istim brojem bodova kao Republika Irska, ali i to je dovoljno za jaku nadu kako će selekcija Slavoljuba Muslina igrati na Mundijalu 2018. godine.

Pobjeda u Gruziji (3:1) uz vrlo loše prvo poluvrijeme i mnogo bolje drugo idu u prilog tvrdnji da Srbija odavno nije imala ozbiljniji tim, samopouzdanje i bolje pojedince. Bivši selektor "orlova" Ljubinko Drulović spada u red optimista i vjeruje da su konačno sve stvari legle na svoje mjesto.

- Pokazali smo da možemo pobediti i kada ne igramo najbolje. Mulin je priznao da je prvi deo meča u Gruziji bio najgori otkako je on selektor, ali uspeli smo sve da ispravimo. Imali smo i malo sreće, ali i maestralnog dirigenta po čijim notama svira ostatak orkestra. Naravno, mislim na Dušana Tadića - rekao je Drulović.

Čini se da je baš fudbaler Sutemptona ono što je nedostajalo reprezentaciji u proteklim godinama.

- Muslin mu je dao slobodu, stavio na mesto iza napadača koje mu najviše odgovara, a za šta prethodni selektori nisu imali sluha. Vratio mu je na najbolji način, preuzeo odgovornost na sebe i učinio da ostali fudbaleri uz njega imaju mnogo više samopouzdanja - rekao je Drulović.

On je srećan i zbog golova bivših učenika Aleksandra Mitrovića i debitanta Mijata Gaćinovića, koji su pod njegovim vođstvom Srbiji donijeli evropsko zlato u konkurenciji do 19 godina.

- To su pravi momci koji su sve zaslužili radom. Presrećan sam jer im se sve vraća. Mitrović je već duže vreme udarna igla, a Mijat je pokazao da je velika budućnost. Oni imaju pobednički gen i ubeđen sam da će Srbiji doneti mnogo radosti. Za početak bi sasvim dovoljan bio odlazak u Rusiju - rekao je Drulović.

Odbrana je dugo vremena bila zaštitni znak Srbije, ali se čini da je ona sada slabiji dio tima.

- Muslin forsira formaciju 3-5-2 i mislim da to nije problem. Mislim da lošija igra leži u činjenici da naši defanzivci malo igraju u svojim klubovima, što može da bude veliki problem - zaključio je Drulović.

Odsustvo Bejla

Utakmica protiv Velsa u junu mogla bi da odredi sudbinu kvalifikacija, a gosti će u Beograd doputovati bez najboljeg fudbalera Gereta Bejla, ali i Nila Tejlora koji je dobio crveni karton protiv Republike Irske.

- Bejl je važan za Vels koliko Tadić za Srbiju, s toga je dobra stvar što neće igrati. Do tog meča ima još mnogo, ali bilo bi sjajno kada bismo pobedili - rekao je Drulović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )