FOTO: null

Više stotina mještana tri velika semberska sela dalo je nesumnjivu podršku kandidatu Srpske demokratske stranke i Saveza za pobjedu za dužnost gradonačelnika Bijeljine Mići Mićiću i kandidatima SDS za odbornike u Skupštini Grada.

"Srpska demokratska stranka je uz svoj narod ne samo u vrijeme izbora, kako u gradskom području, tako i u seoskim mjesnim zajednicama. Cilj podrške selu preko Agrarnog fonda i kroz izgradnju infrastrukture je da zadržimo ljude, prije svega mlade da ostanu da žive i rade na selu. Ravnomjeran razvoj svih dijelova Semberije je cilj Srpske demokratske stranke još od projekta „Urbana Semberija" započetog prije više od deceniju i rezultati takvog rada su vidljivi. Asfaltirano je preko 600 kilometara puteva, postavljeno preko 18.500 sijalica javne rasvjete, imali smo hrabrosti da pokrenemo izgradnju kanalizacije, na šta se u Bijeljini čekalo decenijama", istakao je, između ostalog, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, dodajući da je najvažniji posao na koji će se Gradska uprava usredsrediti u narednom periodu privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

"Optužuju nas da smo izdajnici oni koji nisu vidjeli dana fronta i kojima je krajnji politički domet da budu poslušnici centara moći u Banjaluci i Laktašima. Lažni je patriotizam na riječima, a ometanje razvoja svog Grada na djelu. Poručujemo im da će SDS odbraniti Bijeljinu, kao i toliko puta do sada", bio je jasan Mićić.

Nosilac kandidatske liste za odbornike Jovan Gajić je istakao da je SDS svjesna da je ekonomski oporavak proces koji zahtjeva uporan rad i da zato ova stranka ne daje nerealna obećanja zbog jeftinih političkih poena:

"Odbornici takozvane skupštinske većine su ometanjem razvojnih projekata u prethodnim mjesecima jasno pokazali kakav je njihov odnos prema razvoju Semberije. Takođe, oni koji su nas napustili se u Skupštini Grada nikada nisu interesovali za podršku poljoprivredi. Prijedlozima za ukidanje Agrarnog fonda pokazuju šta žele semberskom seljaku", optužio je političke protivnike Gajić, uz ocjenu da je u SNSD-u zbog podrške Zlatku Maksimoviću došlo do dubokog raskola i da su svedeni su na nivo drugorazredne stranke.

Mile Pejčić je istakao da, za razliku od republičke vlasti kojoj je zavađanje sa svijetom strategija za opstanak na vlasti, Grad Bijeljina ostvaruje uspješnu saradnju sa međunarodnim razvojnim agencijama:

"Rezultat toga je više desetina miliona donacija iz svijeta. Zahvaljujući tome, realizujemo brojne projekte poput izgradnje kanalizacije, industrijskih zona, sistema za odbranu od poplava... Naš cilj je podrška razvoju sela i poljoprivrede koji moraju biti dio ukupnog razvoja Grada Bijeljina kroz povezivanje poljoprivredne proizvodnje, turizma i prerađivačkih kapaciteta. Koncept industrijskih zona je počeo da daje rezultate i prestanak opstrukcije u Skupštini Grada koji će se dogoditi nakon izbora će omogućiti nastavak tog projekta i otvaranje novih radnih mjesta", najavio je Pejčić.

Na tribinama se, između ostalih, obratio i Tomica Stojanović koji je ocijenio da je jedini cilj koalicije okupljene oko Zlatka Maksimovića da stavi pod kontrolu budžet Grada Bijeljina i da ga iskoristi za pokriće dijela deficita na republičkom nivou:

"Njima je tijelo u Bijeljini, a glava u Banjaluci i žele da opljačkaju gradski budžet kao što su opljačkali Bobar Banku. Nekoliko godina traju ometanja planova da se izmjesti Autobuska stanica, da se dovede gas u Bijeljinu, da se oporavi Banja Dvorovi... 

Zato će pobjeda u oktobru će biti uvod u pobjedu 2018. na nivou Republike Srpske, kako bi te opstrukcije najzad prestale i kako bi Bijeljina postala ono što zaslužuje da bude!

Mještani Hasa, Ljeljenče i Suvog Polja su svojom brojnošću na tribnama i podrškom izloženim stavovima i planovima SDS-a jasno pokazali da žele kontinuitet u lokalnoj upravi i nastavak dosadašnje politike najjače stranke u Semberiji. 



Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )