FOTO: null

Grupa ljekara sa Kosova posjetila je danas Bolnicu “Sveti vračevi” u Bijeljini kako bi sa zaposlenima u ovoj javnoj ustanovi razmijenili iskustva i razmotrili mogućnost buduće saradnje.

Zamjenik generalnog direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek naveo je da će u narednom periodu u ovom centru biti formirana Klinika za pedijatriju, a iskustva bijeljinskih ljekara biće od velike pomoći. 

"Nedavnom odlukom Vlade Srbije Zdravstveni centar je preimenovan u Kliničko-bolnički centar, pa se nadamo da ćemo iz Bijeljine ponijeti iskustva koja ćemo iskoristiti u daljem radu", rekao je Elek. 

On je dodao da je jedan od problema Zdravstvenog centra Kosovske Mitrovice 

snabdijevanje lijekovima jer dostavljači moraju da prelaze administrativni prelaz. 

"Uprkos svim problemima, u našoj ustanovi godišnje obavimo više od 1.800 intervencija u opštoj anesteziji, 800 porođaja, a pokrivamo područje od 80.000 stanovnika", kaže Elek. 

Direktor bijeljinske Bolnice Siniša Maksimović rekao je da će ljekarima sa Kosova predstaviti Pedijatrijsko odjeljenje, Intenzivnu pedrijatrijsku njegu, Porodilište i Angio salu. 

"Nakon posjete Bolnici koja je ponos zdravstvenog sistema Srpske, rado ćemo podijeliti iskustva sa našim gostima, a nadam se da će i resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske sastaviti program pomoći zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji", kaže Maksimović. 

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov istakao je da je Vlada Srpske u proteklom periodu pomagala Srbe na Kosovu. 

"Zahvalio bih i gradovima Srpske, školama, zdravstvenim ustanovama, i svim koji su slali pomoć na Kosovo, a dodao bih da će ove godine djeca sa Kosova peti put posjetiti Republiku Srpsku", rekao je Arlov. 

U okviru dvodnevne posjete, čiji je glavni pokrovitelj Ministarstvo zdravlja Srpske, ljekari sa Kosova juče su posjetili Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )