FOTO: pixabay

Dva do tri sata pred spavanje mnogi preporučuju da ne unosite ništa od hrane. Međutim, ukoliko ste gladni i ne želite da zaspite praznog stomaka, ove namirnice možete da jedete bez griže savjesti.

Za večeru je najpametnije izabrati niskokaloričnu hranu i to minimum sat prije spavanja, a posebno treba da date prednost i izaberete hranu koja sadrži aminokiselinu triptofan. Takve namirnice se ne lijepe za stomak, a mogu pomoći i da lakše zaspite. I ovde treba pripaziti na količinu koju unosimo.

1. Kefir
 
Ovaj proizvod sadrži kalcijum koji se bolje apsorbuje tokom večernjih sati, kao i korisne bakterije koje su dobre za varenje. Nema puno kalorija, a potrebno je da izaberete onaj koji sadrži 1–1,5% mliječne masti.
 
2. Ćureće meso
 
Još jedna dobra opcija za večeru. I ova namirnica sadrži malo kalorija i proteine koji daju osjećaj sitosti, a važni su i za dobar metabolizam. Trudite se da ne preterujete sa količinom i da ne unosite više od 80 grama.
 
3. Bademi
 
Ovi orašasti plodovi sadrže magnezijum, koji djeluje umirujuće na nervni sistem. Ali bademi sadrže dosta kalorija, te ni sa njima ne treba pretjerivati.
 
4. Jabuke
 
Pred spavanje su pečene jabuke bolja opcija od svježih. Niskokalorične su i daju osjećaj sitosti.
 
5. Trešnje
 
Sjajan izvor pomenutog triptofana, a pomažu i da se lakše uspavate. Međutim, ovo voće sadrži dosta šećera, te ne treba pojesti više od par plodova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )