FOTO: srpskainfo.com / PETER POWELL/EPA

Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobJedili Totenhem sa 2:0 (1:0).

Klub sa Enfilda je do šeste titule prvaka Evrope došao golovima Mohameda Salaha iz penala u 2. minutu, nakon što je Mohamed Sisoko igrao rukom u svom kaznenom prostoru, i u finišu rezerviste Divoka Origija u 87. minutu.

Na centaršut Sadija Manea, Sisoko je nespretno udario loptu rukom tek poslije samo 23 sekunde igre, za najbrži penal ikada u finalima evropskih kupova.

Od tada nije viđeno puno prilika, vezni red "crvenih" uradio je veliki posao u defanzivi i nije dozvolio prilaz golu, sve do posljednjih 10 minuta, kada je Totenhem krenuo u silovite napade, ali se istakao golman Alison Beker sa tri odlične odbrane.

Na kraju, stigla je kazna preko Origija, koji je samo 25 minuta prije toga zamjenio Roberta Firmina i kao protiv Barselone izrastao u jednog od junaka.

Među njima je i menadžer Jirgen Klop, koji je na stadionu Vanda Metropolitano konačno došao do trijumfa u finalu Lige šampiona nakon poraza sa Borusijom iz Dortmunda 2013. i prošle godine sa Liverpulom, uz jedno 2014. u finalu Lige Evrope.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )