FOTO: null

Još 16. septembra održana je sjednica Nezavisnog odbora PSBiH, a na kojoj su otvorene koverte s prijavama kadidata za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a rezultati sigurnosnih provjera još uvijek nisu stigli, piše novinska agencija Patri

Od sedam kandidata rezultati provjera stigli su za pet, a već naredne sedmice biće održana sjednica NO na kojoj će se održati intervjui s kandidatima.

Poznato je da je stiglo devet prijava, a većina kandidata bliska je SDS-u, koji bi i trebalo da postavi svog čovjeka na tu poziciju u skladu sa stranačkom podjelom pozicija u institucijama BiH.

Za direktora SIPA-e konkurisali su Ranko Vuković, Perica Stanić, Relja Kovač, Davor Vidović, Slobodan Nikić, Elvis Zornić, Zoran Glušac, Dragan Mumović i Tomislav Mirosavić.

Prijave nisu prihvaćene od Ranka Vukovića i Elvisa Zornića. Inače, Vuković je bio prvi favorit, ali nije imao nostrifikovanu diplomu, te mu kandidatura nije prihvaćena.

Članovi NO napraviće listu od pet kandidata koju će proslijediti ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )