FOTO: srna

LOPARE - Likovni sabor "Majevica 2020" okupio je u Loparama sedam akademskih slikara iz Srbije i Republike Srpske čija će djela po završetku saborovanja biti izložena u Centru za kulturu i informisanje ove majevičke opštine.

Manifestacija je jedan od najznačajnijih događaja kulture opštine Lopare i održava se trinaesti put u organizaciji Centra za kulturu i informisanje i "Ateljea 313", pod pokroviteljstvom opštine Lopare.

Zahvaljujući začetniku saborovanja, akademskom slikaru i vlasniku "Ateljea 313" Miladinu Lukiću iz Gornjeg Priboja, u galerijskom prostoru Centra za kulturu u Loparama svoje radove do 28. juna stvaraju akademski slikari Dušan Mikonjić Maher, Snežana Lazarević Bekrić, Milan Milić Jagodinski, Vesna Vujičić, Budo Slavković i Dragana Kuprešanin.

Organizatori navode da zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona ove godine neće biti svečanosti prilikom otvaranja Likovnog sabora.

Građani imaju priliku da posjete umjetnike dok stvaraju, uz pridržavanje mjera zaštite od virusa korona, što podrazumijeva nošenje maske i rukavica, držanje odstojanja i dezinfekciju prilikom ulaska u Centar za kulturu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )