FOTO: InfoBijeljina.com

Članovi Likovne grupe „N8“ iz Loznice predstavili su radove u galeriji Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ u Bijeljini, a riječ je o 24 slike rađene različitim tehnikama, od akvarela do ulja na platnu, koje će publika u Semberiji imati priliku da pogleda do 10. maja.

Predsjednik Likovne grupe „N8“ Stanoje Tešić pojasnio je za portal InfoBijeljina da je riječ o likovnoj grupi koja je osnovana 1973. godine i koja funkcioniše pri Kulturno-umetničkom društvu „Karadžić“ u Loznici.
 
- Izuzetno mi je drago što smo mogli da predstavimo naše radove izvan Loznice. Kada je reč o motivima koji su prikazani na slikama, oni su slobodna procena svakog umetnika, te se nadam da će se dopasti bijeljinskoj publici. Likovna grupa „N8“ je prošle godine obeležila 50 godina postojanja i kroz nju je prošlo više od pedeset slikara, dok danas nas dvadesetak aktivno radi. Učestvujemo na izložbama, likovnim kolonijama i trudimo se da budemo što više prisutni – rekao je Tešić.

 
Predsjednik Likovnog udruženja „Sveti Luka“ iz Bijeljine Panto Pantić naveo je da je ovo druga izložba koja je organizovana u prostoru nove galerije Udruženja.
 
- Mi smo prije otprilike pola godine dobili prostor za naše udruženje i ponosan sam što smo napravili saradnju sa slikarima iz Loznice. Nadam se da ćemo i mi imati priliku da se predstavimo kod njih i da tako gradimo nove kontakte i prijateljstva – istakao je Pantić.

 
Kustos galerije Udruženja „Sveti Luka“ Petar Vidaković poželio je dobrodošlicu slikarima iz Loznice i dodao da će u galeriji biti organizovana svakodnevna dežurstva, kako bi što više Bijeljinaca moglo da pogleda izložbu.

 
Likovna grupa „N8“ osnovana je u Loznici 1973. godine, a ime grupe je nastalo kao skraćenica za osam slikara do tada nepoznatih široj javnosti. Slike ove grupe Bijeljinci će moći da pogledaju do 10. maja, u prostoru Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ koji se nalazi u Nušićevoj ulici u Bijeljini.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )