FOTO: null

Fudbaleri Atletiko Madrida iskoristili su poraz Bajerna, savaldali PSV sa 2:0, pa će u narednu fazu Lige šampiona sa prve pozicije, a njemački tim sa druge.

Prethodno je njemački tim u drugom meču D grupe poražen od Rostova u gostima sa 3:2.

I dalje je sve otvoreno u grupi B, poslije dva remija, pa nas čeka drama u posljednjem kolu. U Istanbulu su Bešiktaš i Benfika odigrali 3:3, a nije bilo golova na meču Napolija i kijevskog Dinama.

U direktnom duelu za prvo mjesto Arsenal i PSŽ odigrali su 2:2 u Londonu u A grupi, pa će u posljednjem kolu biti odlučeno ko će dalje sa koje pozicije. U drugom meču grupe bez golova su odigrali Bazel i Ludogorec, tako da još nema naznaka ni o tome ko će od ta dva tima takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Barselona je savlada Seltik sa 2:0 i obezbjedila prvu poziciju u grupi, takođe u tome joj je pomogao i remi između Borusije Menhengladbah i Mančester Sitija 3:3. Siti će dalje sa druge pozicije, a njemačka ekipa na proleće će igrati u Ligi Evrope.

Arsenal i Pari Sen Žermen borili su se za prvu poziciju na Emiratima. Tobdžije su od početka susreta pokušavale loptama koje idu na Olivijea Žirua da zaprete francuskom timu.

Ipak prvi do vođstva stigli su gosti iz Pariza preko Edinsona Kavanija u 19. minutu. Matuidi je nadmudrio Mustafija na lijevoj strani, dodao u kazneni prostor ka Urugvajcu, koji bez problema trese mrežu.

U finišu poluvremena dosuđen je penal za Arsenal, a precizan je bio Žiru za 1:1. Domaći fudbaleri stigli su do preokreta u 60. minutu kada je autogol postigao Verati. Grešku svog saigrača ispravio je Lukas u 77. minutu za 2:2. Ben Arfa je izveo korner, a Brazilac je glavom postigao gol za konačnih 2:2.

U posljednjem kolu Arsenal gostuje Bazelu, a PSŽ dočekuje Ludogorec.

A grupa:

Arsenal - Pari Sen Žermen 2:2

Žiru 45 - Kavani 19, Verati (ag) 60

Ludogorec - Bazel 0:0

Tabela: Arsenal 11, PSŽ 11, Bazel 2, Ludogorec 2

Najzamršenija situacija i dalje je u B grupi jer Benfika, Napoli i Bešiktaš i dalje imaju šanse za prolaz dalje. Prvo smo u Istanbulu pratili uzbudljiv remi između Bešiktaša i Benfike, a onda potpuno drugačija situacija u Napulju gdje nije bilo golova u meču italijanskog tima i kijevskog Dinama.

Tako da će zanimljivo biti u posljednjem kolu, Napoli i Benfika imaju po osam bodova, Bešiktaš sedam, a ukrajinski tim je davno izgubio bilo kakve šanse.

U posljednjem kolu Dinamo dočekuje Bešiktaš, a Benfika ekipu Napolija.

B grupa:

Napoli - Dinamo Kijev 0:0

Bešiktaš – Benfika 3:3

Tosun 58, Kvarežma 83, Abubakar 89– Guedes 10, Semedo 25, Fejsa 31

Tabela: Napoli 8, Benfika 8, Bešiktaš 7, Dinamo 2.

Sve je rješeno u C grupi. Barselona je trijumfom nad Seltikom 2:0 osigurala prvu poziciju, a Siti će dalje sa drugog mjesta poslije remija sa Borusijom Menhengladbah 2:2, koja će na proljeće igrati u Ligi Evrope.

U Menhengladbahu Borusija je prva zapretila Sitiju, Džonson je u kontranapadu pokušao, lopta je išla u donji desni ugao Brava, ali je on jedva uspio da je uvahti. Mančester Siti ima posjed lopte, ali napadači Pepa Gvardiole ne uspijevaju da ugroze gol domaćih.

Stigla je i kazna u 23. minutu. Štindl je ubacio loptu sa lijeve strane, ona se odbil od jednog fudbalera Sitija, Rafael je natrčao na nju i zatresao mrežu. Zakazala je odbrana engleskog tima u ovog situaciji. Razigrala se Borusija poslije postignutog gola i nastavila da prijeti gostujućem timu.

Izdržao je Mančester Siti pritisak Borusije Menhengladbah. U 35. minutu poslije kornera Gindoan je sa oko 18 metara lijepo prihvatio loptu, imao vremena da se namjesti, šutirao je, ali je dobro reagovao golman domaćeg tima. Borusija nastavlja u svom ritmu, dva uzastopna opasna napada Borusije sa desne strane završile su odbranama Brava.

Najbolja prilika za Siti viđena je u 45. minutu. De Brujne je sa polovine terena dodao loptu na desnu stranu ka Sterlingu, on odlično centrirao ka Agueru koji je šutirao, ali je Zomer odlično reagovao.

Odmah potom stiglo je izjednačenje. Lako je prošla lopta kroz odbranu tima iz Menhengledbaha, krenulo je preko Sterlinga, potom je De Brujne dodao ga Silvi, a on zatresao mrežu.

Mančester Siti je krenuo agresivnije drugo poluvreme u namjeri da što prije preokrene rezultat, prvo je Fernandinjo bio u dobroj prilici, a potom je zbog ofsajda poništen gol Sterlinga.

Borusija Menhengladbah u nastavku sa desetoricom igrača na terenu. Štindl je dobio drugi žuti karton zbog starta nad Otamendijem pa je morao da napusti teren.

U 74. minutu drugi žuti karton dobio je i Fernandinjo zbog faula nad Rafaelom, pa obije ekipe imaju po desetoricu igrača na terenu. Rafael je potom odmah zapretio Sitiju, ali nije bilo promjene rezultata.

Barselona je do vođstva stigla u 24. minutu. Nejmar je precizno centrirao u kazneni prostor, Mesi je prihvatio lopu, brzo šutirao, a ona je u donji lijevi ugao ušla u gol. Španski tim je duplirao prednost u 55. minutu kada je sa penala bio precizan Mesi.

U posljednjem kolu Barselona čeka Borusiju, a Siti će ugostiti ekipu Seltika.

C grupa:

Borusija Menhengladbah - Mančester Siti 1:1

Rafael 23 - Silva 45

Seltik - Barselona 0:2

Mesi 24, 55(p) 

Tabela: Barselona 12, Mančester Siti 8, B: Menhengladbah 5, Seltik 2

Atletiko je poslije kiksa Bajerna obezbjedio prvo mjesto pošto je na svom Vidente Kalderonu savladao PSV sa 2:0 i zdaržao maksimalan učinak. Domaći fudbaleri su u sedmom minutu mogli do vođstva. Karasko je sjajno sa desne strane centrirao Gameiru pred petercem, ali on nije iz prve uspio da lijepo zahvati loptu, već je ona traljavo otišla preko gola.

Dinamičan meč igrao se u Madridu u provm poluvremenu, PSV je preko Pereire umalo kaznio promašaj Karaska, ali je Oblak odbranio njegov pokušaj po sredini gola. U nastavku PSV se potpuno povukao, Atletiko je pretio, ali do poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Atletiko je poveo u 55. minutu, Gameiro je poslije dodavanja Grizmana šutirao iz teške pozicije, iskosa sa desne strane u dalji golmanov ugao, a lopta se o stativu odbila u mrežu.

Tim Dijega Simeonea je duplirao prednostu 66. minutu. Grizman je primio odličnu loptu od Tijaga, izašao jedan na jedan sa golmanom i postigao pogodak. Jorgandžije su mogle do 3:0 73. minutu kada je poslije kornera prečku pogodio Grizman, ali do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

U posljednjem kolu Bajern će dočekati Atletiko, a PSV će ugostiti Rostov.

D grupa:

Atletiko Madrid - PSV 2:0

Gameiro 55, Grizman 65

Rostov - Bajern Minhen 3:2

Azmun 44, Poloz 50, Noboa 67 – Kosta 35, Bernat 52

Tabela: Atletiko Madrid 15, bajern 9, Rostov 4, PSV 1

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )