FOTO: null

Biće ovo posebno veče za mene, jer sam imao veoma lijep period karijere u Realu, rekao je Karlo Anćeloti pred prvi duel četvrtfinala

Prije tri godine su Karlo Ančeloti i Zinedin Zidan zajedno kovali plan kako da dođu do pehara prvaka Evrope i u tome uspjeli, a sada i jedan i drugi razmišljaju kako da bivšeg saradnika izbace iz takmičenja. U prvom meču četvrtfinala Lige šampiona večeras (20.45) Bajern će pod vođstvom italijanskog stručnjaka dočekati Real, na čijoj klupi sedi francuski stručnjak, nekadašnji njegov asistent u "kraljevskom klubu". U drugom susretu današnjeg programa, prošlogodišnji finalista Atletiko ugostiće Lester, debitanta u elitnom društvu.

- Biće ovo posebno veče za mene, jer sam imao veoma lijep period karijere u Realu - rekao je Ančeloti. - A što se tiče Zidana, oduvijek sam znao da će biti dobar trener. Bio je izvanredan igrač, ali je na vrijeme shvatio da to nije dovoljno da bi bio vrhunski strateg, i zato je mnogo učio i radio na usavršavanju. On je harizmatičan, igrači ga poštuju, i to je veoma važno.

Bavarci u odličnom raspoloženju ulaze u utakmicu na "Alijanc areni", pošto su za vikend pregazili velikog rivala Borusiju Dortmund (4:1). S druge strane, Real nije blistao u gradskom derbiju sa Atletikom, u kome je odigrao nerješeno (1:1).

- Tačno je da ne igramo trenutno na šampionskom nivou, ali prethodnih sezona smo bili sve bolji kako se sezona bliži kraju, pa se nadam da će tako biti i sada - kaže krilni napadač Reala Geret Bejl. - Očekujem protiv Bajerna, kao i u sledećim mečevima, da pružimo najviše što možemo. Svakako da nas očekuju dva teška duela sa njemačkim prvakom.

Bajernu i Realu će ovo biti 23. međusobni susret i to je najčešći par u istoriji takmičenja. U Minhenu, Njemci su bili mnogo uspješniji, pošto su dobili devet susreta, uz po jedan remi i izgubljen duel. Ipak, taj poraz od prije tri sezone su dobro zapamtili, jer su doživeli najveći debakl kod kuće ikada u evropskim takmičenjima - 0:4. Ova dva giganta imaju zajedno čak 16 titula (Bavarci pet, Madriđani 11).

Za razliku od te dvije ekipe, Atletiko i Lester nikada nisu bili na tronu. Crveno-beli su igrali tri finala i sva tri izgubili, dok je Lester plasmanom u četvrtfinale ostavrio svoj najveći uspjeh. Madriđani su već dvaput izbacivali "lisice" iz Evrope, 1961/1962. i 1997/1998, a i sada su prema svim procjenama veliki favoriti.

- Neće nam biti lako - istakao je Filipe Luis, lijevi bek Atletika. - Čini mi se čak da je nama teže da igramo protiv manjih timova, nego sa Barselonom i Realom. Ali, naše ambicije su jasne, želimo ponovo da stignemo do same završnice.

Lester je preporođen otkako je na klupu sjeo Kreg Šekspir umesto Klaudija Ranijerija, što je osjetila Sevilja u osmini finala.

- Dobili smo sampouzdanje, mnogo bolje igramo - poručuje golman "lisica" Kasper Šmajhel. - Nećemo se predati protiv Atletika. 

NE IGRAJU HUMELS, PEPE I VARAN

Derbi meč između Bajerna i Reala proteći će bez trojice odličnih štopera, koji su povređeni. Za domaće neće nastupiti Mats Humels, dok će iz tima "kraljevskog kluba" izostati Rafael Varan i Pepe, koji se povrjedio u subotu, u gradskom okršaju sa Atletikom.

MEĐUSOBNI SUSRETI

Bajern - Real 11 2 9 33:31

Atletiko - Lester 3 1 0 7:2

ZANIMLjIVOSTI

* Bajern nije nijednom odigrao nerešeno u tekućem ciklusu Lige šampiona (skor 6 0 2).

* Atletiko nema poraz kod kuće od engleskih timova u UEFA takmičenjima (5 5 0).

* Real 34. put igra četvrtfinale Lige šampiona, a odnos prolazaka i ispadanja je 26:7.

RASPORED

Srijeda

Bajern - Real 20.45

Atletiko - Lester 20.45

* Revanši 18. i 19. aprila

LISTA STRELACA

11 - Mesi (Barselona)

8 - Kavani (PSŽ)

7 - Levandovski (Bajern)

7 - Obamejang (Borusija D.)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )