FOTO: null

Liverpul se plasirao u polufinale Lige Evrope nestvarnim preokretom u revanšu sa Borusijom Dortmund - 4:3. Šahtjor lako protiv Brage - 4:0, a Viljareal još jednom sruššio Spartu - 4:2. Sevilja prošla posle penala

Spektakl na "Enfildu" koji je podsetio na Istanbul. Utakmica nije imala isti značaj kao ona 2005. u finalu Lige šampiona sa Milanom, ali je Liverpul još jednom pokazao srce i posle velikog preokreta pobedio Borusiju Dortmund sa 4:3.

Nisu se izabranici Jirgena Klopa predavali ni posle 0:2 (Mktarijan i Obamejang) na poluvremenu ni kada je Marko Rojs u 57. minutu povisio na 1:3, a velike zasluge za to očigledno pripadaju nemačkom stručnjaku koji im nije dozvolio da padnu. 

Nastavili su da napadaju, a već u 66. minutu je na semaforu stajalo 2:3 posle odličnog udarca Kutinja. Svega 12 minuta kasnije se Sako najbolje snašao u petercu posle još jednog kornera, koji su ruku na srce bili velika boljka "crvenih". A, konačan preokret je doneo Dejan Lovren u sudijskoj nadoknadi posle odličnog centaršuta Milnera sa desne strane.

Uzbudljivo je bilo i na "Ramon Sančez Pishuanu". Sjajan meč su odigrali Sevilja i Atletik Bilbao. Gosti su prvi došli do vođstva preko Adurica u 57 minutu, ali je samo 120 sekundi kasnije Gameiro izjednačio i taj rezultat je vodio Sevilju u polufinale. Ali, tako nije mislio Raul Garsija koji je u 80. minutu odlično odreagovao posle centaršuta Benjata i odveo meč u produžetke (Sevilja u prvom meču slavila sa 2:1).

U produžecima je Bilbao imao jednu veliku šansu, preko Susaete u, a Sevilja tri, dve preko Konopljanke i jednu preko Kokea, ali promene rezultata nije bilo, pa su penali rešili pitanje pobednika.

Prva tri izvođača na obe strane su bila sigurna (Garsija, Viguera, San Hoze za goste, a Koke, Krihovijak i Konopljanka za domaćine), pa je "beloj tački" prišao Benjat. Po mnogima igrač utakmice je šutirao previše slabo a golman Sevilje Sorija je uhvatio "živu loptu". Zatim su Susaeta i NZonzi bili sigurni, pa je sva odgovornost pala na leđa Gameira. Kada je sjajni napadač kretao ka šesnaestercu igrač Bilbaa De Markos se pomerio sa centra krenuo ka njemu i dobacio mu nešto uz aplauz, a to je iznerviralo igrače Sevilje koji su bili spremni da se fizički obračunaju. Ipak, Skomina je dotrčao do centra, smirio ih, a Gameiro je ostao smiren i odličnim udarcem pod prečku doneo braniocu titule prolazak među četiri najbolje ekipe.

Osim Liverpula i Sevilje u polufinale su se plasirali i Šahtjor i Viljareal.

Šahtjor je posle pobede u gostima, večeras još ubedljivije pobedio Bragu, sa 4:0, ali je meč obeležio Rikardo Fereira, koji je postigao dva autogola, po jedan u svakom poluvremenu.

Viljareal je u prvom meču pobedio Spartu 2:1, a večeras joj je naneo prvi evropski poraz na svom terenu, pošto je slavio sa 4:2. Španska ekipa vodila je 4:0, ali je Sparta golovima u drugom poluvremenu ublažila poraz.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )