FOTO: null

Fudbaleri Mančester Junajteda, Ajaksa, Anderlehta, Liona i Šalkea plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope.

Prethodno su mjesto među osam najboljih obezbjedili Bešiktaš, Genk i Selta.

Najuzbudljivije je bilo u Rimu, gdje je Roma savladala Lion sa 2:1, ali nije uspjela da nadoknadi minus iz prve utakmice (2:4).

Francuzi su poveli u 16. minutu preko Diakabija u 16. minutu, ali je Strotman samo minut kasnije izjednačio.

"Vučica" je do prednosti stigla autogolom Tusarta u 60. minutu i navijači na "Olimpijskom stadionu" su se ponadali da će njihovi miljenici postići barem još jedan gol i obezbjediti prolaz u četvrtfinale. Na njihovu žalost, i pored inicijative italijanskog tima, to se nije dogodilo.

Junajted je posle 1:1 u Rostovu imao mnogo problema sa ruskim timom i u revanšu na "Old Trafordu", a gol odluke postigao je Huan Mata u 70. minutu na asistenciju Zlatana Ibrahimovića.

"Crveni đavoli" su dominirali, loptu su u posjedu imali čak 78 odsto, međutim, do poslednjeg trenutka su strepili.

Borusija je u Menhengladbahu vodila protiv Šalkea na poluvremenu sa 2:0 pogotcima Kristensena u 26. i Daouda u 45+2 i bili su na korak do odlaska u sledeću rundu s obzirom na to da je prvi meč završen bez pobjednika (1:1).

Ipak, gosti iz Gelzenkirhena su u nastavku zaigrali bolje i preko Gorecka u 54. i Bentaleba u 68. minutu stigli do izjednačenja i plasmana u četvrtfinale.

Ajaks je na "Amsterdam" areni nadoknadio gol minusa (1:2) iz prvog duela sa Kopenhagenom i golovima Traorea u 23. i Dolberga u 45+3. minutu slavio sa 2:0.

Anderleht je i u revanšu u Briselu savladao Apoel sa 1:0, a strelac je bio Ačempong u 65. minutu. Uroš Spajić je odigrao cijeli meč za belgijski tim.

Žreb parova četvrtfinala Lige Evrope je u petak u 13 časova.

Revanš mečevi 1/8 finala

Bešiktaš - Olimpijakos 4:1 (prvi meč 1:1)

Genk - Gent 1:1 (5:2)

Krasnodar - Selta 0:2 (1:2)

Ajaks - Kopenhagen 2:0 (1:2)

Anderleht - Apoel 1:0 (1:0)

Roma - Lion 2:1 (2:4)

Borusija M. - Šalke 2:2 (1:1)

Mančester J. - Rostov 1:0 (1:1)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )