FOTO: novosti.rs

Večeras se igraju prvi mečevi osmine finala drugog po značaju klupskog takmičenja, u kome je najzanimljiviji okršaj "srpskog" Ajntrahta i milanskog velikana (18.55)

Dušan Tadić je razbio Real u LŠ, a u Ligi Evrope bi Luka Jović mogao to isto da uradi još jednom bivšem prvaku Starog kontinenta, Interu. Večeras se igraju prvi mečevi osmine finala drugog po značaju klupskog takmičenja, u kome je najzanimljiviji okršaj "srpskog" Ajntrahta i milanskog velikana (18.55).

Drugi strelac LE 2018/2019. sa šest pogodaka, Jović, potpomognut Filipom Kostićem i Mijatom Gaćinovićem, probaće da u ovom ciklusu posle Lacija (4:1), Apolona (2:0), Marselja (4:0) i Šahtjora (4:1), u Frakfurtu sruši i trostrukog osvajača evropske krune. Kod domaćih izostaće povređeni Hrvat Ante Rebić, a u timu gostiju neće biti najboljeg fudbalera Maura Ikardija, zbog nesuglasica sa upravom.

- Mi smo ekipa koja igra agresivno, napadački, sa ciljem da postigne što više golova i bude nepredvidiva za protivnika. Tako će biti i protiv Intera - kaže trener Ajntrahta Adi Hiter. - U napadu, uzdamo se najviše u Jovića i Halera, koji su talentovani, opasni za svaku odbranu i veliki plus za naš tim. 

U Zagrebu će igrati Benfika Andrije Živkovića i Ljubomira Fejse, a član domaćeg Dinama je Komnen Andrić, tako da će na "Maksimiru" biti mali srpski derbi. Zenit Branislava Ivanovića je domaćin Viljarealu, Krasnodar Uroša Spajića gostuje Valensiji, dok Napoli Nikole Maksimovića dočekuje Salcburg.

UZ PEHAR I VIZA ZA LŠ

Kao što je već ustaljeno pravilo, pobjednik Lige Evrope pored pehara dobija i vizu za grupnu fazu Lige šampiona. Finale je na programu 29. maja na "Olimpijskom stadionu" u Bakuu (Azerbejdžan). 

PAROVI

Četvrtak

Dinamo Z. - Benfika 18.55

Ajntraht - Inter 18.55

Ren - Arsenal 18.55

Sevilja - Slavija 18.55

Zenit - Viljareal 18.55

Čelsi - Dinamo K. 21.00

Napoli - Salcburg 21.00

Valensija - Krasnodar 21.00

o Revanši su 14. marta, žreb za četvrtfinale dan kasnije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )