FOTO: Facebook

Njemački trgovački lanac Lidl je zvanično u Bosni i Hercegovini registrovan u martu ove godine, a sada su raspisali i konkurs za prve radnike koje će primiti u Sarajevu.

Ova kompanija za početak traži ukupno dva radnika za pozicije "Saradnik u odjelu zapošljavanja" i "Saradnik za Global Mobility".

Ono što bi ove osobe trebalo da rade je vođenje kompletnog procesa zapošljavanja od traženja kandidata do provjere i primanja, odnosno drugi zaposleni bi trebalo da radi na imigraciono-pravnim odredbama, komunikaciji radnika u BiH sa onima van granica države i slično.
 
Iz Lidla traže da radnik na ovoj poziciji ima minimalno srednju stručnu spremu i dvije godine iskustva u istom ili sličnom poslu, dobro poznavanje engleskog jezika, dok su poznavanje njemačkog jezika naveli kao prednost.
 
Ono što nude uposlenicima su: atraktivna primanja, sveobuhvatno uvodno školovanje, rad u pozitivnom i dinamičnom okruženju, moderno radno okruženje i lično usavršavanje i razvoj.
 
Detaljne informacije o ovim konkursima za posao možete pronaći na stranici MojPosao.ba. Konkursi su otvoreni do 30. oktobra ove godine.
 
Ovim budućim radnicima Lidla radno mjesto bi trebalo biti Maglajska 1, u sarajevskoj opštini Centar s obzirom na to da je firma registrovana upravo na ovoj lokaciji.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )