FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini je danas održana prezentacija LG toplotnih pumpi koje se koriste za zagrijavanje i hlađanje porodičnih kuća i manjih javnih objekata, uz korištenje struje i spoljašnjeg vazduha, a vlasnik i direktor firme „Royal Company“ Dragan Savić rekao je novinarima da su iz godine u godinu ovi uređaji sve traženiji na tržištu.

- Mi smo jedan od uvoznika i distributera LG-ja za BiH, komercijalnog programa klima uređaja i kućnih klima uređaja. U okviru komercijalnih klima uređaja su i toplotne pumpe, o kojima smo danas najviše govorili, a mogu reći da one sve više preuzimaju primat kada je riječ o grijanju/hlađenju. Velika je stvar što mnoge opštine i gradovi u BiH daju subvencije na kupovinu toplotnih pumpi, ali i neke banke koje ne računaju kamatu na kredit – naveo je Savić.

 
On je istakao da će prezentacije poput današnje u budućnosti biti organizovane više puta godišnje, ali i da „Royal Company“ priprema salu za prezentacije i obuke, što je jedna od novina.
 
Nebojša Mišić, koji je zadužen za prodaju toplotnih pumpi, naglasio je da je danas u Bijeljini predstavljen poseban LG uređaj, a riječ je o toplotnoj pumpi „Therma V“ za grijanje i hlađenje.

 
- Za ovakve uređaje se pre nekoliko godina pričalo da su budućnost, a evo danas su sadašnjost. Sve više su cenovno prihvatljivi, automatizovani su, što znači da možete da ih uključite putem mobilnog telefona i da vas dočeka topao dom. Jedan kilovat uložene energije pruža četiri-pet kilovata toplotne energije, što znači da je grejanje na ovakav sistem pet puta jeftinije od nekih drugih vidova i da se isplati za dve sezone – kaže Mišić.

 
LG „Therma V“ ima jednu spoljnu jedinicu, a pun kapacitet daje do spoljašnje temperature od minus 15 stepeni Celzijusovih.
 
- Ako je kapacitet, recimo, devet kilovata, vi imate toliko garantovano grejanje zimi sve dok je temperatura napolju do minus 15 stepeni Celzijusovih. A ako temperatura ide do čak minus 25, i tada je grejanje osigurano, ali sa nešto manjom snagom. Spoljnu jedinicu možete povezati i na postojeći sistem, a treba istaći da su ove toplotne pumpe veoma tihe u radu, oko 50 decibela tokom dana, odnosno 35 decibela u toku noći – zaključio je Mišić.

 
On je dodao da su LG „Therma V“ uređaji sve popularniji za postavljanje i na zgradama, jer zauzimaju tek nešto više prostora od običnih klima uređaja.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )