FOTO: null

Lepomir Bakić zavolio je bodibilding tokom srednjoškolskih dana, potiče iz sportske porodice. Prvo takmičenje je već imao sa 18 godina i od tada niže uspjehe do danas. Višestruki je državni prvak Srbije, apsolutni šampion, vicešampion svijeta i onda svjet

Danas je posjetio Bijeljinu i teretanu Predator, gdje je svim okupljenim ljudima održao seminar, gdje su mu sugrađani mogli takođe postavljati pitanja, kako o teretani, tako i o ishrani i tome slično.

- "Meni je zadovoljstvo što se danas nalazim u Bijeljini, u teretani Predator, gdje po prvi put držim seminar. Došao sam da ovu omladinu koja se ovdje skupila edukujem u pravom smislu te riječi, o pravilnom vježbanju, zdravoj ishrani. Osim toga, ja planiram da motivišem što više momaka, djevojaka, da krenu zdravim putem, da vode računa o sebi i svojoj ishrani" rekao je Lepomir Bakić.

Trenutno se nalazi na odmoru i što se tiče narednog perioda, ne trenira,  jer je skoro imao jednu opasnu povredu leđnog mišića, imao je i operaciju u Zagrebu, oporavlja se, brže nego što bi trebalo i nada se ubrzo povratku treninzima i pripremama za neka naredna takmičenja. 

Što se tiče samog treninga, kada su u pitanju počeci bodibildinga, Bakić kaže, da na samom startu razgraničimo šta je bodibilding, šta je ići u teretanu, šta je to šta vi želite da radite. 

- "Jednostavno, kada se krene u teretanu, potrebno je za početak samo krenuti, imati volju, kada dobijemo to šta želimo dobiti vježbanjem, ne moramo ni korigovati ishranu, ni koristiti neke preparate, dovoljno je samo vježbati. Posle toga, kada se već adaptiramo na rad sa tegovima, primjenjujemo ono najosnovnije, a to je ishrana, i korigovanje ishrane prema tome da li želimo da smršamo ili ugojimo se, a nakon toga dolaze suplementi, kako bismo imali neke, ajde da kažemo ozbiljnije pomake", napominje Bakić, dodajući da je ipak najbitnije pravilno vježbati. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )