FOTO: null

Važnu pobjedu u borbi za opstanak izborili su košarkaši Leotara, koji su na svom terenu pobijedili Građanski sa 83:59 u 13. kolu Lige 10 BiH.

Domaći košarkaši kontrolisali su utakmicu tokom svih 40 minuta i gosti nisu imali ozbiljniju priliku da zaprijete, a najveću prednost Trebinjci su imali u 36. minutu kada su vodili sa 76:48.

- Dobro smo ušli u utakmicu i prvo poluvrijeme odigrali na visokom nivou te smo sveli protivnika na 27 poena. U drugom su oni pokušali da nas stignu, ali smo odbili njihove napade pa čak i dali priliku mlađim igračima da upišu minute u Ligi 10. Bitna je pobjeda, ali i razlika koju smo ostvarili, jer se bodovi prenose u Ligu za opstanak. Dobar smo posao odradili iako smo se malo pribojavali, jer je Građanski dosta neprijatna ekipa - rekao je trener Leotara Radoslav Ivanković.

Do ubjedljive pobjede stigli su bez prvog plejmejkera, a zaustavljanje jednog od najboljih košarkaša Građanskog Dragomira Marojević ispostavilo se kao ključ trijumfa.

- Fekete još ima povredu leđa i tek ovih dana će krenuti da trenira, mada nisam siguran hoće li biti spreman za meč idućeg kola. Uspjeli smo da zaustavimo Marojevića, koji je jedan od njihovih najboljih igrača i susret je završio bez poena, dok u prosjeku postiže po 20 - dodao je Ivanković.

Rezultati 14. kola: Bošnjak - Spars 76:91, Široki - Mladost 100:77, Kakanj - Zrinjski 87:75, SL Leotar - Građanski 83:59, Sloboda - Bosna Rojal 77:64. Parovi 15. kola: Leotar - Kakanj, Bosna R. - Bošnjak, Spars - Široki, Mladost - Zrinjski, Građanski - Sloboda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )