FOTO: null

Nacrtom zakona o oružju i municiji u tekst zakona ugrađuju se odredbe koje se odnose na legalizaciju oružja i amnestiju od odgovornosti, navodi se u obrazloženju ovog nacrta zakona koji bi trebalo da bude razmatran na redovnoj sjednici Narodne skupštine R

Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Republici Srpskoj bio je u primjeni do 31. decembra 2014. godine. 

Prestankom primjene tog zakona nije prestala potreba za legalizacijom oružja i za daljim prikupljanjem zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, oružja i municije, navodi se u obrazloženju Nacrta zakona. 

Na području Republike Srpske oružje i minsko-eksplozivna sredstva i dalje se nalaze u nelegalnom posjedu građana, a ugradnjom novih odredaba, prvenstveno se nastoji podići bezbjednost lica i imovine na što viši nivo. 

Nacrtom zakona o oružju i municiji uređuje se nabavljanje, držanje, nošenje i oduzimanje oružja, bitnih dijelova oružja, municije, izdavanje i oduzimanje isprava o oružju. 

Ovim zakonskim rješenjem uređuje se promet i prevoz oružja i municije, popravljanje i prepravljanje oružja, kolekcionarstvo, posredništvo, kao i civilna strelišta i vođenje evidencija o oružju i municiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )